Ο Cliff Almond και το “Yiorgos Fakanas Group”, συνεργάστηκαν για πρώτη φορά σε μία σειρά συναυλιών στην Αμερική στο ιστορικό 55Bar στη

Νέα Υόρκη πριν τρείς εβδομάδες. Καταπληκτικές sold out συναυλίες με το Αμερικανικό κοινό να αποθεώνει τις συνθέσεις του Γιώργου Φακανά και ολόκληρο το YFG !!

Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στην Ελλάδα στο γνωστό χώρο του «Αθηνά Live» την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου 2011.

O Cliff Almond είναι ένας από τους πιο σημαντικούς drummers διεθνώς. Γεννημένος στο San Diego-California και μεγαλωμένος σε μουσικό περιβάλλον μια που και οι δύο γονείς του ήταν δάσκαλοι μουσικής,

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και βιολιού σε ηλικία 5 ετών. Η αγάπη του για τα drums φάνηκε πολύ σύντομα όταν οι γονείς του, του χάρισαν ένα drumset με το οποίο ασχολιόταν ώρες ατελείωτες.

Γράφτηκε στο “School of Creative and Performing Arts”, όπου ξεκίνησε να παίζει σε ορχήστρες και Jazz ensembles. Σύντομα αναγνωρίστηκε το εξαιρετικό του ταλέντο με αποτέλεσμα να παίζει επαγγελματικά από πολύ μικρή ηλικία. Στα 19 του ήδη δίδασκε στο PIT, ενώ αμέσως μετά ο Dave Weckl  πρότεινε στον Michel Camilo να τον πάρει στο group του. Σε ηλικία μόλις 21 ετών παίζει με τον Michel Camilo και γίνεται διεθνώς γνωστός.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της jazz-fusion σκηνής όπως οι : Michael και Randy Brecker, Jeff Berlin, Manhattan Transfer, Eddie Palmieri, Mark Egan, John Patitucci, Mike Stern, Will Lee, Tito Puente, Anthony Jackson, Victor Wooten κλπ.

Το εκρηκτικό παίξιμο του Almond (πολλοί τον χαρακτηρίζουν κλώνο του Dave Weckl) και η δυναμική του παρέμβαση στις συνθέσεις του Γιώργου Φακανά θα κυριαρχήσουν  στις δύο συναυλίες στις 20 και 21 Μαΐου στο “Αθηνά Live”.

Το YFG κλείνει τη χρονιά με δυναμικό τρόπο και ταυτόχρονα δίνει ραντεβού για τον επόμενο χειμώνα στο μοναδικό jazz fusion  χώρο της πόλης, το “Αθηνά Live”!

Παίζουν:
Τάκης Πατερέλης (saxes), Αντώνης Ανδρέου (trombone), Δημήτρης Σεβδαλής (keyboards),
Γιώργος Φακανάς (bass), Cliff Almond (drums)