Μια ζωγραφική περιπλάνηση στο παλίμψηστο της μνήμης είναι η έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Κοντέλλη με τίτλο “The walls” που φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο, σε επιμέλεια της Λουΐζας Καραπιδάκη.

Ο ζωγράφος μιλά στον φακό του CultureNow.gr αναφέροντας: “Η έκθεση πραγματεύεται το περιβάλλον των Εξαρχείων, αλλά και γενικά το αστικό περιβάλλον και σχολιάζει την οπτική αφήγηση των τοίχων. Πρόκειται για μια εξπρεσσιονιστική δουλειά, η οποία κινείται μεταξύ ενός φάσματος παραστατικότητας και χειρονομιακής ζωγραφικής. Υπάρχει μεγάλη χαρά στη διεκπεραίωση αυτής της θεματικής ενότητας διότι με την πρόταση του Γαλλικού Ινστιτούτου μου δόθηκε η ευκαιρία να σχολιάσω τις εμπειρίες μου και τα δρώμενα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων”.

Ανδρέας Κοντέλλης

Ο Ανδρέας Κοντέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Ξεκίνησε μαθήματα ζωγραφικής με τον Βρασίδα Βλαχόπουλο (1982-1984). Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1984-1990) ζωγραφική με καθηγητή τον Παναγιώτη Τέτση. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του βραβεύτηκε με υποτροφίες του Ι.Κ.Υ., και το 1993 του χορηγήθηκε τριετής υποτροφία του Ι.Κ.Υ. για εκτέλεση ζωγραφικού έργου στην Ελλάδα. Το 2000, με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, έλαβε Masters of Art in Fine Art στο Middlesex University του Λονδίνου με καθηγητές τους John Thompson και Jim Mooney.
Ο Κοντέλλης έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 20 ατομικές εκθέσεις.


Info

Τοποθεσία: Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου – IFG, Σίνα 31, Αθήνα

Ημερομηνίες: Μέχρι 23/11 | Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 20.00| Σάββατο 09.00–14.00

Πληροφορίες: www.ifa.gr


Διαβάστε επίσης:

Τhe Walls: Έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Κοντέλλη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών