Η ομάδα Zlap παρουσιάζει στην Athens Biennale 2015-2017 OMONOIA, στις 29 Μαΐου 2016, στις 20.00, την πολιτική περφόρμανς, Notebooks of Crisis, Volume ΙΙ, στο πλαίσιο της δημιουργικής πλατφόρμας TheartistStatement.

Η παράσταση είναι η συνέχεια και η εξέλιξη της παράστασης Ατρείδες: Τετράδια Κρίσης, Volume I, που παρουσιάστηκε τον χειμώνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Αυτή τη φορά η ομάδα εξετάζει την προσφυγική κρίση από την προοπτική των ανθρωπιστικών οργανώσεων και πρακτικών της Δύσης, και όχι από τη μεριά του βιώματος των προσφύγων. Τι σημαίνει ακτιβισμός και ποια είναι τελικά τα όρια ανάμεσα στην φιλανθρωπία και τον ανθρωπισμό.

Η παράσταση θα παρουσιασθεί επίσης στις 12 Ιουνίου 2016 στο mixer festival στο Βελιγράδι.

Η δημιουργική ομάδα Zlap είναι μια νεοσύστατη ομάδα, που αποτελείται από τους Νίκο Σταθόπουλο, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ραφίκα Σαουίς, Θωμά Γαλάτο, Κωσταντίνα Κρίγκου.

Επιστημονική Έρευνα: Γεωργία Βλάχου
Ερμηνεύουν: Μάιρα Μηλολιδάκη, Εφη Μηνακούλη, Ντέμπορα Μάιλς

THEArTist Statement

Πρόκειται για μια πλατφόρμα δημιουργικής έκφρασης και επικοινωνίας όπου καλλιτέχνες και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο εισάγουν θέματα, κάνουν προτάσεις και εργάζονται ως μια κοινότητα προσδοκώντας μια αλλαγή.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της Athens Biennale 2015-2017 OMONOIA μέχρι το τέλος Μαΐου μπορείτε να δείτε εδώ.