Συχνά δεν είσαι έτοιμος για όσα συμβαίνουν και συχνά τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι’ αυτά που δεν θα συμβούν. Όλα συνεχίζουν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο ανετοιμότητας, μέσα σε μια διαρκή διαδικασία ανετοιμότητας που δίνει χώρο στα συμβάντα. Φοράς νωχελικά ή γρήγορα την κάθε στιγμή και την κάνεις σπίτι σου, την ντύνεσαι ή την αφήνεις να περιμένει δίπλα σου μέχρι να εξαφανιστεί. Στέκεσαι στην άκρη ενός ψηλού βράχου όπως στεκόμαστε λίγο πριν βουτήξουμε στην θάλασσα και αναρωτιέσαι αν η πραγματικότητα είναι ο αέρας, το νερό, η θέα, ή αυτή η αναμονή που δεν είσαι έτοιμος να λήξεις. Η ζωή οργανώνεται γύρω από ανετοιμότητες, πρώτες φορές και παύσεις.

Με αφορμή μια συνηθισμένη ψυχική κατάσταση, το Enterprise Projects παρουσιάζει μια συνθήκη που εκκρεμεί ανάμεσα στην εικονογράφηση μιας αίσθησης και στη διερεύνηση μιας κάποιας λύσης. Τι κάνεις όταν δεν κάνεις αυτό για το οποίο δεν είσαι έτοιμος;

Για την ώρα θα ρεμβάσουμε, συγγνώμη καπετάνιε.

Συμμετέχουν: Θεόδωρος Γεννιτσάκης, Lola Gonzalez, Αναστασία Δούκα, Hypercomf

Enterprise Projects

Το Enterprise Projects είναι ένα project της Δανάης Γιαννόγλου και του Βασίλη Παπαγεωργίου με έδρα την Αθήνα. Γεννημένο από τη διάθεση και την ανάγκη να εκφράσουμε και να μοιραστούμε τη δική μας σκοπιά σχετικά με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, το εγχείρημα αυτό έχει ως στόχο τον πειραματισμό και την συνδιαλλαγή: τον πειραματισμό σχετικά με την επιμελητική πρόταση, την εικαστική δημιουργία και την αυτοοργανωμένη λειτουργία· τη συνδιαλλαγή με την καλλιτεχνική σκηνή, το αθηναϊκό κοινό, τον ίδιο τον χώρο που φιλοξενεί το project.

Ως δομή, το Enterprise Projects λειτουργεί αυτόνομα και περιοδικά από τον Σεπτέμβριο του 2015 στους Αμπελόκηπους.


Φωτογραφία θέματος: Έργο της Lola Gonzalez