Το Jazzét Music Hall διοργανώνει ένα τριήμερο τζαζ φεστιβάλ στις 17, 18 και 19 Μαϊου 2024, προσκαλώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο δύο σπουδαίους καλλιτέχνες τον πιανίστα Alexander Bryson από το Λονδίνο και τον κιθαρίστα Jiannis Pavlidis από το Leeds για να συμπράξουν με Έλληνες μουσικούς καθώς επίσης και τους Jazz Flying Trio με τους Στέφανο Ανδρεάδη στην κιθάρα και Γιώργο Κοντραφούρη στο hammond organ.

Συνοπτικό πρόγραμμα

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2024,  21:30 ALEXANDER BRYSON TRIO
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ 2024,  21:30  JIANNIS PAVLIDIS TRIO
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2024,  21:00 FLYING JAZZ TRIO

Αναλυτικά οι συναυλίες του Jazz Festival

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2024,  21:30
ALEXANDER BRYSON TRIO

Το Jazzét Music Hall, την Παρασκευή 17 Μαίου 2024, προσκαλεί στην τζαζ σκηνή του, τον Alexander Bryson έναν κορυφαίο Βρετανό τζαζ πιανίστα με έδρα το Λονδίνο όπου εμφανίζεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό και θα συμπράξει με δύο εξαίρετους μουσικούς, τους Γιώργο Γεωργιάδη στο κοντραμπάσο και Παναγιώτη Θέμα στα ντραμς.

Ο Alexander Bryson έχει εμφανιστεί σε χώρους διεθνούς κύρους, όπως το Ronnie Scott’s Jazz Club, Blues Alley της Washington DC και το 606 Jazz Club, καθώς και στα φεστιβάλ τζαζ του Cork, του Derry και του Λονδίνου κι ως περιζήτητος sideman, έχει συνεργασθεί με διάσημους καλλιτέχνες της τζαζ όπως οι Vasilis Xenopoulos, Grant Stewart, Chris Cheek, Sara DiLecce, the Ronnie Scott’s Jazz Club house band, The Ronnie Scott’s All-Stars.

Πριν ακολουθήσει καριέρα στην jazz, ο Alex Bryson απόκτησε το πτυχίο κλασικού πιάνου από το Trinity College of Music στο Λονδίνο το 2010 και το 2013 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές Classical Performance στο Mannes College, The New School of Music στη Νέα Υόρκη και advance diploma στο Aaron Copeland of School of Music, Queen’s College.

Κατά τη διάρκεια των κλασικών μουσικών σπουδών του, στην Νέα Υόρκη, παρακολούθησε τακτικά τα εργαστήρια του Barry Harris και έλαβε μαθήματα από τους Jeb Patton, Michael Weiss, Antonio Hart και Dennis Mackrell. Ως μουσικός της τζαζ ήταν στο Marie-Claire Girau Quintet, δίπλα στους Dwayne Clemons, Murray Wall και Luke Decker και ως τζαζ πιανίστας έπαιξε στα Arturo’s, The Metropolitan Room, Cleopatra’s Needle, The Cotton Club, The Flatiron Room και στο Blues Alley, στην Ουάσιγκτον DC.
Επιστρέφοντας στο Λονδίνο, ο Bryson κυκλοφόρησε το 2022 το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ του “The Alexander Bryson Trio” στη Hard Bop Records, με τους Jeremy Brown στο μπάσο και Matt Fishwick στα ντραμς, το οποίο ξεκίνησε σε μια sold out συναυυλία στο Soho’s Pizza Express Jazz Club και επευφημήθηκε από τους κριτικούς, όπως ο Guardian, που το περιέγραψε ως “εκθαμβωτικό”.

Μία σπάνια ευκαιρία για το φιλόμουσο κοινό του Jazzét να απολαύσει το Alexander Bryson Trio αλλά βέβαια κι έναν συνεχώς ανερχόμενο και διεθνούς κλάσεως τζαζ πιανίστα.

ALEXANDER BRYSON TRIO
ALEXANDER BRYSON: PIANO
YIORGOS GEORGIADIS: DOUBLE BASS
PANAGIOTIS THEMAS: DRUMS

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ 2024,  21:30
JIANNIS PAVLIDIS TRIO | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ “ANOTHER PLACE”

Το Jazzét Music Hall, το Σάββατο 18 Μαίου 2024, στις 9.30 το βράδυ, φιλοξενεί στην τζαζ σκηνή του, τον κιθαρίστα και συνθέτη Γιάννη Παυλίδη όπου μαζί με τους Ντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο και τον Αλέκο Σπανίδη στα τύμπανα, θα παρουσιάσουν το νέο του άλμπουμ “Another Place” που μόλις κυκλοφόρησε  από την ΠΚmusic.

Ο Γιάννης Παυλίδης, γεννήθηκε στη Σουηδία, σπούδασε στο Stockholm Royal Academy,  Berklee College of Music 2003, είναι κάτοχος MMus (Masters in Music Performance) από το Leeds University και από το 2003 έως και σήμερα διδάσκει ως καθηγητής τα επίπεδα BA Jazz, BA Pop (principal studies, ensembles) στο Μουσικό Conservatoire του Leeds.
Τα τελευταία 10 χρόνια εμφανίζεται συχνά σε όλη την Αγγλία και την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε περιοδείες και οργανώνοντας ηχογραφήσεις μαζί με διεθνούς βεληνεκούς καλλιτέχνες όπως ο David Liebman (Miles Davis, Elvin Jones, Pete La Roca), ο Adam Nussbaum (Michael Brecker, James Moody, Sonny Rollins, Stan Getz, John Scofield, John Abercrombie) και ο Greg Hutchinson  (Ray Brown, Joe Henderson, Joshua Redman).

Τα τελευταία του άλμπουμ είναι με το Organ Trio ( Γιώργος Κοντραφούρης και  Adam Nussbaum) από την Λονδρέζικη δισκογραφική εταιρία  FMR Records καθώς και μια ηχογράφηση ντουέτου με τον πρώην μαθητή της σχολής Leeds College of Music,  Matt Anderson, από την δισκογραφική εταιρεία New Jazz Records.
Ο David Liebman τον έχει χαρακτηρίσει “ως έναν πολύ ταλαντούχο κιθαρίστα μ’ ένα πολύ καλό μυαλό για τη σύνθεση και την ενορχήστρωση και ή όλη εμπειρία μέσω της συνεργασίας τους, ήταν μια πραγματική απόλαυση”.

Στην μοναδική συναυλία του Yiannis Pavlidis Trio στην Αθήνα,  το κοινό του Jazzét θα απολαύσει μια βραδιά υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής και προσωπικής μουσικής κατάθεσης.

JIANNIS PAVLIDIS TRIO
JIANNIS PAVLIDIS: GUITAR
NTINOS MANOS: DOUBLEBASS
ALEKOS SPANIDIS: DRUMS

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2024,  21:00
FLYING JAZZ TRIO

Το Jazzét Music Hal, την Κυριακή 19 Μαίου 2024, στις 9.00 το βράδυ, προτείνει το Flying Jazz Trio του εξαίρετου συνθέτη και κιθαρίστα Στέφανου Ανδρεάδη όπου θα παρουσιάσει το πρόσφατο άλμπουμ του “Abel”.

Ο Στέφανος Ανδρεάδης στην μέχρι τώρα διαδρομή του έχει να επιδείξει ένα δυνατό μίγμα στοιχείων, επιλογών και καταστάσεων που συγκροτούν τη μουσική του προσωπικότητα και την ταυτότητα του ως δημιουργού. Από το 2017 το μουσικό όχημα του Ανδρεάδη, το Flying Jazz Trio, αποτελείται από τον ίδιο στην κιθάρα και στις συνθέσεις και τον μόνιμο συνεργάτη Γιώργο Κοντραφούρη, ευφάνταστο δεξιοτέχνη του hammond organ και μαζί τους συμπράττει ο εξαιρετικός ντράμερ της νέας γενιάς μουσικών, Ορφέας Κυριακάκης.

Ο μουσικοκριτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Τρίκας γράφει για την τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο Abel: ”καινούργια δουλειά, Flying Jazz Trio-Abel, στα χνάρια μιας μακράς παράδοσης που έχει να κάνει με τα τρίο με όργανο και ηλεκτρική κιθάρα, καταφέρνει ταυτόχρονα να ξεχωρίζει εμφατικά αφ΄ ενός με τα έντονα μελωδικά και ρέοντα ηχοτοπία που την χαρακτηρίζουν και έχουν πρωταγωνιστή την κιθάρα και αφ΄ ετέρου με το groove που βγαίνει από το όργανο και τα ντραμς, όσο και όπου χρειάζεται ώστε το τελικό αποτέλεσμα να διαθέτει εκφραστική δύναμη, ηχητική ένταση και εν τέλει την απαιτούμενη ψηλή μουσική ποιότητα”.

Ένα τζαζ τρίο υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής όπου σε κάθε συναυλία τους συμπαρασύρει το ξεχωριστό κοινό του Jazzét, σε  πρωτόγνωρα “μουσικά ταξίδια”.

FLYING JAZZ TRIO
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: ΚΙΘΑΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ: HAMMOND ORGAN
ΟΡΦΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ: ΝΤΡΑΜΣ