Στην πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα της χρονιάς: ο Ματ Ντέιμον συρρικνώνεται για να “χωρέσει” στον «Μικρόκοσμο» του Αλεξάντερ Πέιν, η Τζέσικα Τσαστέιν υποδύεται την “πριγκίπισσα του πόκερ” Μόλι Μπλουμ στο «Molly’s Game» του Άαρον Σόρκιν, ενώ οι λάτρεις του γνωστού franchise τρόμου «Παγιδευμένη Ψυχή» θα έχουν την ευκαιρία να δουν το τέταρτο κεφάλαιο της σειράς.


Μικρόκοσμος / Downsizing

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ  – ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Ο  αγαπημένος του ελληνικού κοινού Αλεξάντερ Πέιν επιστρέφει στο σινεμά με τον «Μικρόκοσμο», μια σουρεαλιστική κοινωνική σάτιρα που σχολιάζει ανατρεπτικά τις επιπτώσεις του υπερπληθυσμού.

Η ταινία προτείνει ένα απίθανο σενάριο ως αντίδοτο στην πληθυσμιακή έκρηξη του πλανήτη. Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν, σε ένα κοντινό μέλλον, οι άνθρωποι, χάρη σε έναν Νορβηγό επιστήμονα, είχαν τη δυνατότητα να συρρικνώνουν τον εαυτό τους. Στον «Μικρόκοσμο», ο Αλεξάντερ Πέιν εστιάζει στην ιστορία ενός ζευγαριού που θέλει να ενταχτεί σε μια κοινότητα μικροσκοπικών ανθρώπων – για να αλλάξει το βιοτικό του επίπεδο, διατυπώνοντας ένα δαιμόνιο σχόλιο για τις ουτοπίες που ονειρεύονται οι κοινοί θνητοί.

4 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την UIP


Molly’s Game

Σκηνοθεσία: Άαρον Σόρκιν

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου Άαρον Σόρκιν, βασίζεται στα απομνημονεύματα της «πριγκίπισσας του πόκερ» Μόλι Μπλουμ.

Το φιλμ ακολουθεί την ιστορία της όμορφης και χαρισματικής σκιέρ που οργάνωνε υψηλού ρίσκου παιχνίδια πόκερ για μια δεκαετία, πριν συλληφθεί από 17 πράκτορες του FBI. Οι παίκτες της περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, κινηματογραφικούς αστέρες, επιχειρηματίες και – χωρίς η ίδια να το ξέρει – την Ρωσική μαφία. Μόνος της σύμμαχος, ο δικηγόρος υπεράσπισής της, ο οποίος σταδιακά ανακαλύπτει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα κρυμμένα «χαρτιά», απ’ όσα έχει καταφέρει να βγάλει στην επιφάνεια ο κίτρινος Τύπος για την Μόλι.

4 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Tanweer


Παγιδευμένη Ψυχή: Το Τελευταίο Κλειδί / Insidious: The Last Key

Σκηνοθεσία: Άνταμ Ρόμπιτελ

ΤΡΟΜΟΥ

Τα δημιουργικά μυαλά πίσω από το franchise τρόμου «Παγιδευμένη Ψυχή» επιστρέφουν με το τέταρτο μέρος της  σειράς: «Παγιδευμένη Ψυχή: Το Τελευταίο Κλειδί».

Στη νέα ταινία, επιστρέφει η βετεράνος Δρ. Elise Rainier (Λιν Σαγιέ), η ευφυής παραψυχολόγος, που πρέπει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει το πιο τρομαχτικό και προσωπικό της κυνήγι φαντασμάτων, στο ίδιο της το πατρικό σπίτι, όπου έζησε τα πιο μαρτυρικά χρόνια της ζωής της. Είτε θα κερδίσει και όλα θα πάνε καλά είτε θα χάσει και θα βυθιστεί αυτή, αλλά και πολλές άλλες ψυχές, στο απόλυτο σκοτάδι.

4 Ιανουαρίου 2018 στους κινηματογράφους από τη Feelgood