Τα δημιουργικά μυαλά πίσω από το πετυχημένο franchise τρόμου Παγιδευμένη Ψυχή (Insidious) επιστρέφουν με το τέταρτο μέρος Παγιδευμένη Ψυχή: Το Τελευταίο Κλειδί, σκορπώντας ρίγη ενθουσιασμού και…φόβου στους πολυπληθείς πιστούς οπαδούς του. Το σενάριο της ταινίας έχει επιμεληθεί ο φύλακας άγγελος Leigh Whannell (Saw), σεναριογράφος των τριών πρώτων ταινιών και σκηνοθέτης του Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3.

Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι συνήθεις ύποπτοι, Jason Blum (The Purge series, Get Out, Split), Oren Peli (Paranormal Activity) και James Wan (The Conjuring, Furious 7). Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας βρίσκεται ο νέος στη σειρά Adam Robitel (The Taking of Deborah Logan). Την «ψυχή» του πρωταγωνιστικού ρόλο της Δρ. Elise Rainier, επιτυχημένης παραψυχολόγου και κυνηγού δαιμονικών στοιχείων, καταλαμβάνει για άλλη μια φορά η Lin Shaye (Παγιδευμένη Ψυχή, Κάτι Τρέχει Με τη Μαίρη).

Σύνοψη:

Η βετεράνος Δρ. Elise Rainier (Lin Shaye) πρέπει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει ένα προσωπικό, και ίσως το πιο τρομαχτικό κυνήγι φαντασμάτων της ζωής της. Η αποστολή της αποκτά βαρύνουσα σημασία, αφού η πηγή όλων των κακών προέρχεται από το ίδιο της το πατρικό σπίτι, όπου η ίδια έζησε τα πιο μαρτυρικά χρόνια της ζωής της. Ενώ τότε αποφάσισε να κρύψει τους φόβους της επιμελώς, και να μην τους αντιμετωπίσει ποτέ, τώρα καλείται να ξεκλειδώσει όλες τις πτυχές του σκοτεινού οικογενειακού δράματός της, ώστε να βρεθεί αντιμέτωπη με τον υπέρτατο δαίμονα, αυτόν με το Πρόσωπο-Κλειδί. Είτε θα κερδίσει και όλα θα πάνε καλά είτε θα χάσει και θα βυθιστεί η ίδια, αλλά και πολλές άλλες ψυχές, στο απόλυτο σκοτάδι.

Trivia:

Για την ιδέα με τα κλειδιά, σαν βασικό key visual της ταινίας, οι παραγωγοί θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι η Elise και ο Christian είναι παγιδευμένοι στο ίδιο τους το σπίτι, παγιδευμένοι στο παρελθόν τους.
Σε κάθε ταινία της Παγιδευμένης Ψυχής τα γυρίσματα γίνονται σε κάποιο σπίτι που υποτίθεται ότι είναι στοιχειωμένο.
Η ηθοποιός Lin Shaye (Elise Rainier) μένει στο Los Angeles και είναι μόνιμο μέλος του φημισμένου Actor’s Studio.
Oι Leigh Whannell και James Wan ήταν οι δυο σεναριογράφοι του περίφημου Saw. O τελευταίος μάλιστα ήταν και ο σκηνοθέτης.
O Jason Blum, παραγωγός της ταινίας, ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το Whiplash.
Ο Oren Peli, ένας από τους παραγωγούς της ταινίας, γεννήθηκε στο Ισραήλ και σε ηλικία 19 ετών ήρθε στις Η.Π.Α. Στα 16 του είχε παρατήσει το σχολείο, για να ασχοληθεί με animation software. To 2007 έγραψε, σκηνοθέτησε και ήταν ο παραγωγός του Paranormal Activity.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Adam Robitel
Σενάριο: Leigh Whannell
Παίζουν: Lin Shaye, Angus Sampson, Whannell, Josh Stewart, Caitlin Gerard, Kirk Acevedo, Javier Botet, Bruce Davison, Spencer Locke, Tessa Ferrer, Ava Kolker, Marcus Henderson.
Παραγωγοί: Jason Blum, Oren Peli, James Wan

Διάρκεια: 103’

Visit:

http://www.insidiousmovie.com
https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr