Η θέα των παιδιών του να απολαμβάνουν την εμπειρία να παίζουν «Animal Crossing: New Horizons» ενόσω επικοινωνούσαν με φίλους τους μέσω Zoom ήταν καθοριστική για να εμπνευστεί ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Τακάσι Μουρακάμι (Takashi Murakami) το πρώτο του NFT (non-fungible token) έργο.

«Η μεταμόρφωση της πραγματικότητας του εικονικού κόσμου συνέβη για μένα στη διάρκεια αυτής της πανδημίας όταν είδα το πώς τα παιδιά μου αλληλεπιδρούσαν με το “Animal Crossing: New Horizons”» έγραψε, στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Μουρακάμι. «Παρακολουθούσαν, μέσα στο βιντεοπαιχνίδι, κάποια πυροτεχνήματα ενώ μιλούσαν, μέσω Zoom, με τους φίλους τους από το σχολείο, τους οποίους δεν μπορούν πια να συναντούν δια ζώσης, θαυμάζοντας πόσο όμορφα ήταν» πρόσθεσε.

Εκείνη τη στιγμή ο Μουρακάμι είδε αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ως «την πραγματικότητα της μεταβολής των αξιών» με το να αναγνωρίσει το πώς τα παιδιά του μπορούσαν να βρουν ομορφιά στον εικονικό κόσμο. Πλέον, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης συνεργάζεται με τον Γιοσιχίσα Χασιμότο, πρώην προγραμματιστή της Sonic Team και σκηνοθέτη, σε διάφορα πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων και σε κάποια στο σύμπαν των NFT. «Από τότε (σ.σ. τη θέα των παιδιών του) άρχισα να αλλάζω τελείως τις δημιουργικές εκφράσεις και προσεγγίσεις μου. Μίλησα με την Τσιάκι Κασάχαρα στην εταιρεία μου, με συνέστησε στον κ. Χασιμότο και έχω αρχίσει να δουλεύω σε διάφορα πρότζεκτ μαζί του, ένα από τα οποία είναι αυτό το NFT πρότζεκτ. Ψαχουλεύω μέσα στο σκοτάδι, άρα είμαι σίγουρος ότι θα κάνω πολλά λάθη, αλλά, παρακαλώ, έχετε υπομονή μαζί μου» εξήγησε ο Μουρακάμι.

Η σειρά των έργων του που παρουσιάστηκαν ως NFTs είναι λουλούδια – το σήμα κατατεθέν του Ιάπωνα καλλιτέχνη – σε 24 x 24 pixel art· 108 παραλλαγές, με τον αριθμό 108 να είναι ένα «γνέψιμο» στη βουδιστική ιδέα των γήινων απολαύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κεντρική φωτογραφία θέματος: designboom