Το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα του Συνδέσμου, καθώς και τα κτίρια “Μήτρου”, “Παναγιωταράκου”, “Ζαμπέτρου”, “Μανώλη”, “Λιέπουρη” και “Βαζένιου” από μία παλαιά γειτονιά της Κερατέας μετατρέπονται σε έναν πολυχώρο τεχνών και δράσεων. Αυλές σπιτιών μιας άλλης εποχής αξιοποιούνται εκ νέου από τη “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ”, υποδέχονται τα εκθέματα του Φεστιβάλ και χρησιμοποιούνται ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να εξερευνήσουν και να θαυμάσουν εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, φωτογραφίας, ψηφιδωτών και video art πάνω από 80 εικαστικών και καλλιτεχνών της Κερατέας, των εργαστηρίων του Συνδέσμου, της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Λαυρεωτικής “ΙΡΙΣ”, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής.

Παράλληλα, στο φετινό Φεστιβάλ φιλοξενείται η διαδραστική έκθεση του καθηγητή Ξενοφώντα Μουσά για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και την Ιστορία της Ελληνικής Αστρονομίας.

Οι εκθέσεις θα πλαισιώνονται από εκδηλώσεις, δρώμενα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Τα βράδια θα συνοδεύονται από συναυλίες ελληνικής και ξένης μουσικής με τη συμμετοχή μουσικών της περιοχής μας, καλλιτεχνών που έρχονται ειδικά για τη συγκεκριμένη διοργάνωση από την Ιταλία αλλά και γνωστών ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι συναυλίες θα παντρέψουν ποικίλα είδη μουσικής, όπως τα έντεχνα ελληνικά ακούσματα, τη μουσική παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου και ακόμα, την αφρο-αμερικάνικη jazz στη σκηνή του Φεστιβάλ, η οποία βρίσκεται στον προαύλιο χώρο των κτιρίων του συλλόγου.

Στο μπαρ του Φεστιβάλ θα σερβίρονται εμφιαλωμένα κρασιά όλων των τοπικών οινοποιείων, εδέσματα, καθώς και τοπικά γλυκά από την Πρωτοβουλία Γυναικών Κερατέας «Μνησιμάχη».

Το Ωράριο Λειτουργίας των εκθέσεων είναι 11:00πμ.-11:00μμ. (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας) και η είσοδος σε όλες τις εκθέσεις-εκδηλώσεις-δράσεις είναι ελεύθερη.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται με την στήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και του ΝΠΔΔ ΘΟΡΙΚΟΣ Δήμου Λαυρεωτικής


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

21:00 Εγκαίνια Εκθέσεων και Φεστιβάλ
21:30 Συναυλία της Μιρέλας Πάχου και των μουσικών της. Η Μιρέλα παίρνει το ακορντεόν της και μας καλεί να απολαύσουμε μέσα από το φρέσκο και νεανικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει: επιτυχίες από τους δύο προσωπικούς της δίσκους, “Μιρέλα” και “Λίγο χρώμα”, αλλά και ιδιαίτερες διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με τους οποίους είχε τη χαρά να συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια της μουσικής της πορείας. Συμμετέχουν: Δημήτρης Σινογιάννης (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρης Μουτάφης (ηλεκτρικό μπάσο).

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

19.00 Δροσερά παιχνιδο-πειράματα Φυσικής και Χημείας με την φυσικό – εκπαιδευτικό Ελένη Σωφρόνη για παιδιά όλων των ηλικιών.
20.30 «Και πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί…». Διαδραστική παράσταση για μεγάλους και παιδιά με παραμύθια και παιχνίδια δημιουργικής φαντασίας από τη Ζωή Νικητάκη και την ομάδα του παραμυθοεργαστηρίου της “Χρυσής Τομής”. Συμμετέχει ο Στέλιος Καρπαθάκης (μουσική – τραγούδι).
21.30 Συναυλία “Modus Maris” με το συγκρότημα YPODROMOS DYO. Modus Maris στα λατινικά σημαίνει “Τρόπω θαλάσσης”. Η συναυλία περιλαμβάνει τραγούδια και οργανικά κομμάτια της ελληνικής, τούρκικης, λιβανέζικης, ιταλικής, βορειο-αφρικάνικης και ισπανικής μουσικής. Οι μουσικοί αντλούν υλικό από την τεράστια δεξαμενή της λόγιας και λαϊκής παράδοσης του τροπικού συστήματος της Ανατολικής Μεσόγειου μπολιάζοντάς το με τη δημιουργικότητα τους. Συμμετέχουν: Βαγγέλης Μερκούρης (ούτι, τραγούδι), Alberto Capelli (chitarra flamenco).

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

19.00 Ποδηλατο-βόλτα σε συνεργασία με τoν όμιλο “ΝΙΚΗ” Κερατέας, με ταυτόχρονη ξενάγηση σε παρεκκλήσια της πόλης. Αναχώρηση από το κεντρικό κτίριο του συλλόγου (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας).
21.30 Συναυλία “Komosa” afro jazz funk trio, η οποία περιλαμβάνει μουσικά κομμάτια από την παράδοση της Jazz και της αφρο-αμερικάνικης κουλτούρας παιγμένα από την κλασική σύνθεση τρίο hammond, guitar, drums. Συμμετέχουν: Αντώνης Πρίφτης (κιθάρα), Βαγγέλης Μπαλιούσης (τύμπανα), Γιάννης Παπαδόπουλος (hammond)

Παράλληλες δράσεις

-Tην Παρασκευή και το Σάββατο, ώρες 21:30 – 23:30, στο πίσω κρυμμένο, μοναδικό μπαλκόνι του κτιριακού συγκροτήματος, οι ερασιτέχνες αστρονόμοι της Κερατέας θα παρέχουν τηλεσκόπια για παρατήρηση πλανητών
-Την Παρασκευή η Σχολή Χορού “Κeep On dancing” θα παρουσιάσει χορευτικά δρώμενα τα οποία θα υλοποιηθούν βραδινές ώρες στους χώρους των εκθέσεων
-To Σάββατο στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχει η χορεύτρια σύγχρονου χορού, Αντριάννα Πλέσσα