Είναι πολύ βαθύ να είναι κανείς συγγραφέας.
Είναι το βαθύτερο πράγµα που γνωρίζω.
Aυτός είναι ο τρόπος µου να υπάρχω στον κόσµο για όλη µου τη ζωή.

Η Νάταλι Γκόλντμπεργκ υποστηρίζει πως η συγγραφή είναι ένα μονοπάτι για να γνωρίσουµε σε βάθος τον εαυτό µας και να κατανοήσουμε την αξία της ζωής μας. Όλοι επιθυμούμε να αφηγηθούμε τις ιστορίες μας, να συνειδητοποιήσουμε τι σκεφτόμαστε και πώς αισθανόμαστε.

Η Νάταλι Γκόλντμπεργκ μας δείχνει τον τρόπο να βρούμε τη συγγραφική μας φωνή, να παραμείνουμε ειλικρινείς, να αντέχουμε τις δυσκολίες, να εμβαθύνουμε πέρα από τη λογική σκέψη, να χειριζόμαστε την αναβλητικότητά μας, να πιστεύουμε στην αξία του εαυτού μας και των λέξεών μας, να αφυπνιστούμε σε ό,τι υπάρχει μέσα μας και γύρω μας ως συγγραφικό υλικό, να μάθουμε πώς να εκφράζουμε το πώς βλέπουμε, σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε, να διαβάζουμε ως συγγραφείς, να απελευθερωθούμε από τον φόβο της απόρριψης και της αποτυχίας και να χαιρόμαστε την έκφρασή μας.

Με διορατικότητα και χιούμορ εμπνέει τους συγγραφείς, και κυρίως τους επίδοξους συγγραφείς, να καταδυθούν στη διαδικασία της γραφής. Με δομημένο τρόπο προσφέρει προτάσεις, ασκήσεις, ενθάρρυνση και συμβουλές για όλες τις πτυχές της τέχνης του συγγραφέα, που θα μας εμπνεύσουν να γράφουμε για πάντα.

Νάταλι Γκόλντμπεργκ

Η Νάταλι Γκόλντμπεργκ (Natalie Goldberg) είναι συγγραφέας, ποιήτρια και ζωγράφος. Έχει εκδώσει περισσότερα από δεκαπέντε βιβλία, μεταξύ των οποίων το Μονοπάτι της γραφής, που έχει μεταφραστεί σε δεκατέσσερις γλώσσες και επηρέασε σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη διαδικασία της συγγραφής. Για περισσότερα από σαράντα χρόνια η Νάταλι διδάσκει σεμινάρια γραφής σε όλο τον κόσμο. Ζει στο Τάος του Νέου Μεξικού.