Φτάνω στο θέατρο του Νέου Κόσμου.  Χαιρετάω τον Γιάννη παίρνω ένα καφέ απ’ το μπαρ. Ο Γρηγόρης είναι ήδη εκεί και επισκευάζει το σκηνικό που χαλάει κάθε βράδυ και ξαναφτιάχνεται την επόμενη. Η  Βιργινία κάνει ζέσταμα. Σταματάει και έρχεται στο καμαρίνι να τα πούμε. Έχουμε μόλις από χθες να βρεθούμε! Κάνουμε ένα τσιγάρο και μετά έρχεται στο καμαρίνι κι ο Γρηγόρης. Μας δίνει παρατηρήσεις, συζητάμε σίγουρα και κάτι άσχετο ενδιάμεσα, μας επαναφέρει στο θέμα. Πήγε παρά τέταρτο. Μακιγιάζ. Ησυχία. Το φουστανάκι μου περιμένει κρεμασμένο στην γωνία. Τελευταία σκέψη. Τελευταίο βλέμμα συνωμοσίας. Μπαίνει ο κόσμος. Αγκαλιαζόμαστε.  “Εγώ για σένα εσύ για μένα”. Ξεκινάμε. Έχω έρθει με μια ολοκαίνουρια σκέψη. Τη δοκιμάζω. Η Βιργινία το καταλαβαίνει και κουρδίζεται αυτόματα. Είμαστε οι δύο μας. Μπαίνουμε πάλι στο παιδικό μας δωμάτιο. Ξεκινάμε απ’ την αρχή.

Παλεύουμε. Βήμα βήμα. Την προκαλώ συνέχεια. Ξεσπάει απρόσμενα. Μια παύση που δεν περιμέναμε. Την δοκιμάζουμε να δούμε πόσο κρατάει.

Η Βιργινία έχει θυμώσει τώρα για τα καλά. Κάνει ακριβώς δύο απόπειρες να με σκοτώσει. Αποτυγχάνει θεαματικά και στις δυo. Εμένα όμως δεν με νοιάζει, έτσι κι αλλιώς είμαι ήδη νεκρή. (Spoiler alert) Μπαίνει ο Handel:

– Υπάρχει αγάπη;

– Υπάρχει, μα σε κουράζει να τη βρεις. Και χάνεσαι μετά στους τέσσερις ανέμους.

Φινάλε. Χειροκρότημα. Γέλια μετά τα κλάματα. Αγκαλιές και αστεία με άρωμα ντεμακιγιάζ. Έξοδος. Φύγαμε για Γωγώ. Αύριο πάλι.

Βιογραφικό

Η Μυρτώ Γκόνη γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. και υποκριτική στην σχολή “Αρχή”. Δουλεύει στο θέατρο από το 2013  και έχει συμμετέχει σε αρκετές παραστάσεις όπως: Γέρμα, Το δέντρο του Οιδίποδα, Σαλώμη, Η αγάπη άργησε μια μέρα, Μικρές Ιστορίες Φόνων, Τσέχωφ..κ.α. σε μικρές και μεγαλύτερες σκηνές της θεατρικής Αθήνας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που παίζει στο θέατρο του Νέου Κόσμου.


Διαβάστε επίσης:

Χρωματιστές Γυναίκες, του Βασίλη Ζιώγα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου