Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 στη Galerie δημιουργών δύο ερμηνευτές γνωστοί για την αισθαντικότητα τους η Μαρία Κανελλοπούλου και ο Νίκος Καρακαλπάκης θα φέρουν κοντά μας τραγουδώντας, τον λαχειοπώλη του ουρανού, το Μάνο Χατζιδάκι.

Γνήσιος Έλληνας, ανήσυχος και αντικομφορμιστής δημιουργός, κράτησε τα μουσικά δρώμενα της χώρας ζωντανά στην επικαιρότητα και με το έργο του, θεωρητικό και συνθετικό, συνέδεσε την λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση.


«Δεν είναι το τραγούδι μου μονόφωνη αρτηρία, ούτε μία πολυφωνική και λαϊκή υστερία. Είναι μία μυστική πηγή, μία στάση πρέπουσα και ηθική απέναντι στα ψεύδη του καιρού μας, ένα παιχνίδι ευφάνταστο μ’ απρόβλεπτους κανόνες, μία μελωδία απρόσμενη που γίνεται δική σας, δεμένη αδιάσπαστα με άφθαρτες λέξεις ποιητικές και ξαναγεννημένες. Είναι μία σχέση υπεύθυνη μία πράξη ερωτική ανάμεσά μας που μας αποκαλύπτει» έγραψε στο κείμενό «Για το τραγούδι» ο μεγάλος δημιουργός.

Τις σκέψεις αυτές ακουμπώντας με σεβασμό και ευαισθησία ο Νίκος Καρακαλπάκης, 20 χρόνια μετά το θάνατο του ετοίμασε ένα πρόγραμμα δίνοντας μας την ευκαιρία να ακούσουμε μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της εργογραφίας του.

Τους ερμηνευτές συνοδεύει στο πιάνο ο Γιώργος Τσοκάνης που έχει και τη  Μουσική επιμέλεια του προγράμματος.