Στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» πραγματοποιείται τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, στο Δημαρχείο Καρλοβάσου, στη Σάμο μια …

ενδιαφέρουσα μουσική εκδήλωση με τίτλο Μουσική των Θεών (ώρα 9 μ.μ.). Πρόκειται για μια βραδιά  Μουσικής Δωματίου με ξωτικά, μούσες, θεούς και ημίθεους, με την παρουσία των καλών πνευμάτων των Debussy, Jolivet, Reinecke, Roussel, Καλομοίρη κ.ά.  που ζωντανεύουν η Ρία Γεωργιάδου, φλάουτο και o Sven Birch, πιάνο.

Πιστό στην παράδοση της φύσης του, το σύγχρονο φλάουτο με τον ποικιλότροπο χαρακτήρα του,  άλλοτε αβρό και φίνο, άλλοτε  αιθέριο, υπερβατικό μέχρι και γήινο, ενστικτώδες σε συνδυασμό με το τεχνικά τελειοποιημένο πιάνο με τις σχεδόν αστείρευτες δυνατότητές του, χάρισε έμπνευση στους συνθέτες για μία πληθώρα «μαγικών» έργων: παιχνιδιάρικα ξωτικά, μεθυστικά γοητευτικές νύμφες, ερωτοπαρμένοι ημίθεοι, σαγηνεμένοι θιασώτες τελετουργιών.

Το κοινό θ’ απολαύσει μια νύχτα με σαγηνευτικούς ήχους και θα ταξιδέψει στη μαγεία της «Μουσικής των Θεών»

Την Κυριακή 22 Αυγούστου θα ολοκληρωθεί το 14ο Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» με την πραγματοποίηση του Αφιερώματος στο Μάνο Χατζιδάκι  που δεν έγινε στις 2 Αυγούστου λόγω της πυρκαγιάς.

Η κιθαρίστα Στέλλα Κυπραίου θα μας ταξιδεύσει στις μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι  παρουσιάζοντας μία Συναυλία-Αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικό και διανοούμενο στις 9 μ.μ. στο Καρλόβασι, στον Αύλειο Χώρο της Πορφυρειάδας Σχολής.

Σ’ αυτή τη διαδρομή η παλιά συνεργάτης του συνθέτη, διασκευάζει και ερμηνεύει γνωστά έργα του. Συμμετέχουν οι: Παυλίνα Κωνσταντοπούλου τραγούδι, Ηλίας Σδούκος βιόλα, Πάρις Θωμόπουλος κλαρινέτο, Ιωάννης Ψάρρας αφήγηση και επιμέλεια κειμένων του συνθέτη, Στέλλα Κυπραίου γενική επιμέλεια, κιθάρα.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνει στο χώρο των εκδηλώσεων δύο ώρες πριν την έναρξή τους.