Η Eurovisi-OFF 3 θα πάρει σάρκα και οστά και φέτος την Παρασκευή 23 Μαΐου, όταν οι καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσει θα στήσουν στο Θησείο μια εναλλακτική γιορτή για τη μουσική, σχεδόν ένα 24ωρο πριν ξεκινήσει η πραγματική Eurovision!

Η Eurovisi-OFF 3 θα πάρει σάρκα και οστά και φέτος την Παρασκευή 23 Μαΐου, όταν οι καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσει θα στήσουν στο Θησείο μια εναλλακτική γιορτή για τη μουσική, σχεδόν ένα 24ωρο πριν ξεκινήσει η πραγματική Eurovision!

Δηλώνοντας ότι και φέτος θα πραγματοποιήσουν μια γιορτή για τη μουσική των πολιτισμών και όχι της κατανάλωσης οι άνθρωποι της Ανοιχτής Πόλης διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 23 Μαΐου 2008, από τις 19.00 το απόγευμα, στο παρκάκι δίπλα από το σταθμό ΗΣΑΠ στο Θησείο, τη Eurovisi-OFF 3.

Μια μουσική γιορτή, που γίνεται μια μέρα πριν τον τελικό της Eurovision, με κεντρική ιδέα «για τη μουσική των πολιτισμών και όχι της κατανάλωσης».

Φέτος, η Eurovisi-OFF 3 θα κινηθεί γύρω από τη μαύρη μουσική και συνεκτικός ιστός των διαφορετικών μουσικών που θα ακουστούν από τις διάφορες μπάντες, θα είναι η ανάδειξη των διαφορετικών και αντιπροσωπευτικότερων ειδών της μαύρης μουσικής, έτσι όπως αυτή αναπαράγεται και ξαναδημιουργείται από μουσικούς και σχήματα της Αθήνας.

Γνωστά, λιγότερα ή και τελείως άγνωστα στο ευρύ κοινό μουσικά group θα ανακατέψουν τα blues με τη reggae, to funk με το latin, το hip-hop με τις κλακέτες και το afrο-groove, σε μια βραδιά που φιλοδοξεί να έχει πολύ χορό, από μουσική και μουσικούς που δεν εντάσσονται στη μουσική βιομηχανία.

Την Παρασκευή η φετινή EurovisiOFF θα φιλοξενήσει τις μουσικές των: Mickey Pantelous, Radical Gee & the Moving Target, Grupo Anaconda, Funkollectiv και Cast-A-Blast Soundsystem (djPalov, Blend, Sugahspank & BnC).

Eκτός από μουσική, η EurovisiOFF 3 θα φιλοξενήσει εκθέσεις εικαστικών από νέους καλλιτέχνες, φωτογραφίες, προβολές και δρώμενα.

Με τη διοργάνωση της φετινής «μαύρης» EurovisiOFF, η Ανοιχτή Πόλη θέλει έμπρακτα να εκδηλώσει την αλληλεγγύη της στην πολυπληθή αφρικανική κοινότητα της Αθήνας, μια από τις πιο παλιές ομάδες μεταναστών της πόλης μας. Το τελευταίο διάστημα, οι Αφρικανοί και οι Αφρικανές μετανάστες και μετανάστριες που κατοικούν και δουλεύουν στην Αθήνα, βρίσκονται «στο στόχαστρο» συντηρητικών κύκλων με αφορμή ορισμένα φαινόμενα του κέντρου της Αθήνας όπως το μικροεμπόριο, η (εξαναγκασμένη) πορνεία, η διακίνηση ναρκωτικών και η έλλειψη στέγης – ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους μετανάστες. Για εμάς, τα υπαρκτά προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού δεν έχουν χρώμα και οι λύσεις πρέπει να αναζητηθούν μέσα από σοβαρά προγράμματα ένταξης των ομάδων που πλήττονται και όχι με ποινικοποίηση και καταστολή όπως γίνεται σήμερα.

Info
EurovisiOFF 3
Παρασκευή 23 Μαΐου 2008, από τις 19.00
Στο παρκάκι δίπλα από το σταθμό ΗΣΑΠ στο Θησείο