Παλιές αγαπημένες αλλά και νέες μελωδίες από το πολυαναμενόμενο album του με τίτλο “Erotica” που πρόκειται κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, δημιουργούν το απόλυτο soundtrack που θα μας ταξιδέψει μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού σε μια άλλη εποχή, με γλυκιά, παιχνιδιάρικη και ρομαντική διάθεση…

Λίγο πριν το live στην αγαπημένη ταράτσα της πόλης, ο ταλαντούχος δημιουργός με την μοναδική αισθητική απαντά στις ερωτήσεις μας, δίνοντάς μας μία πρώτη γεύση από το πρόγραμμα της βραδιάς, ενώ μάς αποκαλύπτει και κάποιες από τις super εκπλήξεις του νέου του δίσκου!

Υποδεχτείτε με μια μεγάλη «Αγκαλιά» τον Monsieur Minimal!


– Στις 29 Ιουνίου, στην καρδιά του καλοκαιριού, επιστρέφετε σε έναν γνώριμο χώρο, το Gazarte! Τί έχει να περιμένει το κοινό σας από το live στο Roof Stage;

Ένα άκρως feelgood και καλοκαιρινό live party με τραγούδια από τους 4 έως τώρα προσωπικούς μου δίσκους και δείγματα από την νέα μου δισκογραφική δουλειά που αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο.

– Το setlist της βραδιάς, περιλαμβάνει παλιές αλλά και νέες μελωδίες από το επερχόμενο άλμπουμ “Erotica”. Ποια ήταν η αφετηρία αλλά και το consept πίσω από την πέμπτη σας δισκογραφική δουλειά με την οποία επιστρέφετε στον ελληνικό στίχο;

Όπως είπατε κι εσείς πρόκειται για ένα άλμπουμ με ελληνικό στίχο, με εξαίρεση ένα κομμάτι το οποίο είναι στα Γαλλικά το οποίο εμπνεύστηκα κατά ολιγόμηνη διαμονή μου στο Βερολίνο και του όποιου το ύφος είναι κάπου ανάμεσα στην ερωτική και ρομαντική vintage ποπ των 70’s, με αναλογικούς ήχους, live rythm and bass και μια μικρή δόση ψυχεδέλειας σε κάποια κομμάτια. Όλα αυτά μέσα από την δίκη μου αισθητική και δοσμένα στο σήμερα.

– Η “Αγκαλιά”, το πρώτο single του δίσκου -και το τρυφερό βίντεο κλιπ που τo συνοδεύει- έχει ήδη αγαπηθεί! Θα λέγαμε ότι είναι μια ρομαντική νότα σε πείσμα της γενικότερης μαυρίλας και απαισιοδοξίας της εποχή μας;

Η αγκαλιά όντως αγαπήθηκε και αγαπιέται και χαίρομαι πολύ για αυτό.

Στο ίδιο ύφος είναι κι ολόκληρο άλμπουμ. Για αυτό το λόγο για μένα η μουσική αποτελεί την απόλυτη διέξοδο από την πραγματικότητα και έναν τρόπο να δίνω “ζωή” στις “φανταστικές” ιστορίες οι οποίες κι επικρατούν στο υποσυνείδητο μου.

– «Ίσως μια μέρα να βρούμε
    Την ομορφιά της ζωής»

Πού βρίσκεται για εσάς προσωπικά η ομορφιά της ζωής;

Στον έρωτα που γίνεται αγάπη. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το προφανές αλλά με όλα όσα μπορεί να ερωτευτεί και να αγαπήσει κανείς σε αυτή την ζωή.

– Δραστηριοποιείστε ήδη δέκα χρόνια στον χώρο της μουσικής, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ποιοι είναι οι στόχοι και οι προσδοκίες σας για τη συνέχεια αυτού του ταξιδιού;

Δεν κάνω πλέον μακροχρόνια σχέδια, κοιτάω το παρόν κι ένα κλικ πιο μπροστά και αφήνω την ζωή να με κατευθύνει όπου θέλει σύμφωνα με τις “συνταγμένες” και τις πληροφορίες που τις έχω δώσει εγώ πιο πριν.

– Μετά το live στο Gazarte, υπάρχουν σχέδια για άλλες ζωντανές εμφανίσεις; Πότε να περιμένουμε το νέο άλμπουμ;

Ναι φυσικά, ήδη έχουμε αρχίσει από τις αρχές του μήνα όπου ξεκινήσαμε από Λάρισα και Καστοριά και συνεχίζουμε σε Σέρρες 6/7, Χαλκιδική 8/7, Ζάκυνθο 10/8 , Τήνο 13/8, Σαντορίνη 22/8, Πάρο 27/8  και θα προστεθούν και κάποιες ακόμα ημερομηνίες στο ενδιάμεσο.

Αρχές Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το δεύτερο single με super έκπληξη συμμετοχή και ολόκληρο το άλμπουμ αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

– Για το τέλος, θα θέλατε να μας αποκαλύψετε κάποια από τις εκπλήξεις του πολυαναμενόμενου “Erotica”;

Το άλμπουμ θα έχει αρκετά guest από ερμηνευτές που εκτιμώ προσωπικά και πιστεύω ότι ταιριάζουν οι χροιές τους στα αντίστοιχα τραγούδια μου. H Ανδριάνα Μπαμπαλη, η Τζένη Καπάδαη και η Kid Moxie είναι τα κορίτσια που συμμετέχουν στο άλμπουμ “Erotica”. Υπάρχει όμως και μια πολύ ξεχωριστή συμμέτοχη. Όνομα δεν μπορώ να πω, το μόνο που θα πω είναι πως πρόκειται για έναν αληθινό πρίγκηπα – καλλιτέχνη  βγαλμένο από εκείνη την δεκαετία των 70’ς με όλα τα κλισέ, τα χρώματα αλλά και τη ρομαντζάδα της.

Follow Monsieur Minimal:

monsieurminimal.com
facebook.com/monsieurminimal
youtube.com/c/MonsieurMinimalTV

Κατεβάστε την «Αγκαλιά»:

iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/aga…
Amazon:https://www.amazon.com/Agalia-Monsieu…
Bandcamp : https://monsieurminimal.bandcamp.com/


Πληροφορίες για το live: Ο Monsieur Mininal στο Gazarte | Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στις 22:00 — Roof Stage | gazarte.gr