Το οργανικό και φωνητικό σύνολο “Ricercar” και η ομάδα χορού “Animotus” ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν στο θέατρο Αυλαία την παράσταση Μοίραι Εν Χορδαίς την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, στις 17:00. Στην παράσταση  το φυσικό στοιχείο δρα παράλληλα με το υπερφυσικό. Ο άνθρωπος είναι συνυφασμένος με τη Μοίρα του. Η κίνηση ακροβατεί ανάμεσα σε νότες εγχόρδων διαμορφώνοντας μια ατμόσφαιρα αναγεννησιακή.

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία η Μοίρα έχει συνήθως τριαδική μορφή. Η Κλωθώ, η Λάχεσις και η Άτροπος είναι οι τρεις θεότητες που ορίζουν το ανθρώπινο πεπρωμένο. Η καθεμιά τους έχει αναλάβει ξεχωριστό έργο: η Κλωθώ δημιουργεί και κλώθει το νήμα της ζωής, η Λάχεσις είναι εκείνη που ορίζει την τύχη του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ η Άτροπος αποφασίζει το τέλος για τον καθένα κόβοντας το νήμα της ζωής. Οι Μοίρες παρουσιάζονται σαν τρεις χαρακτήρες αλλά ταυτόχρονα νοούνται σαν μία οντότητα, την Ειμαρμένη, όπως ενίοτε συναντάμε στους αρχαίους συγγραφείς.

Η Μοίρα δεν έπαψε να απασχολεί την ανθρώπινη σκέψη του σήμερα. Ορίζει τελικά τη ζωή μας ή όλα εξαρτώνται και επαφίενται στην κρίση του ατόμου; Στο «Μοίραι εν χορδαίς» θα δούμε αν ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να επηρεάσει την τύχη κι αν έχει τη δύναμη να ανατρέψει όσα οι Μοίρες έχουν χαράξει στο χάρτη της ζωής.

ANIMOTUS

Η ομάδα “aniMotus” δημιουργήθηκε το 2014 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πήρε το όνομα της απο τον συνδυασμό των λατινικών λέξεων Animus (Ψυχή) και Motus (Κίνηση). Ψυχή και Κίνηση, συναίσθημα και χορός. Με βάση το κλασικό μπαλέτο, το μοντέρνο αλλά και το σύγχρονο χορό, εκφραζόμαστε χορεύοντας και χορεύουμε εκφράζοντας.

Χορεύουν: Καϊάφα Ματίνα, Μπουσλέλη Κατερίνα, Στεργιοπούλου Μαρίνα

Χορογραφίες: Βάκα Ελένη

Αρχική Ιδέα: Νουσιοπούλου Κωνσταντίνα

Διασκεύη σεναρίου: Animotus

Art/Video projects: Γεωργακόπουλος Αλέξης

 

RICERCAR

Το οργανικό και φωνητικό σύνολο “RICERCAR” δημιουργήθηκε από το συνθέτη και μαέστρο Μιχάλη Μήρτσιο και αποτελείται από νέους επαγγελματίες μουσικούς. Σκοπός του συνόλου είναι η ανάδειξη του μουσικού δυναμικού της Θεσσαλονίκης με την προσφορά ποιοτικής μουσικής. Το ρεπερτόριο του συνόλου είναι ποικίλο με έργα όλων των μουσικών περιόδων, ξεκινώντας από την Αναγέννηση και φθάνοντας ως τις μέρες μας, η δε εκτέλεσή τους γίνεται διατηρώντας το πνεύμα της εποχής κάτω από το πρίσμα μιας νέας και δημιουργικής προσέγγισης.

Διεύθυνση: Μιχάλης Μήρτσιος

Μουσική Επιμέλεια: Γραμμενόπουλος Αντώνης

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Α’ Βιολιά: Αντώνης Γραμμενόπουλος, Δημήτρης Αβραμίδης, Αριστείδης Βοσκίδης, Έλλη Καλουτσάκη

Β’ Βιολιά: Ευδοκία Βοσκίδου, Έλσα Μήτσα, Άννα Γρυπάρη

Βιόλες: Ευσταθία Χατζηαγόρου, Δημήτρης Θαβώρης

Τσέλα: Αναστασία Αράπη, Αναστασία Λιβάνου

Κοντραμπάσο: Αγάπη Παρθενάκη

Τσέμπαλο- Όργανο: Γωγώ Βαΐτση

Φωνητικό Σύνολο: Ιουλία Σπανού, Λάζαρος Μιτσκόπουλος

Φιλική συμμετοχή: Αγγελική Νικολαΐδου