Το Ex Silentio παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα, τη συναυλία Μνήμη.

Μουσική από τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση για τα πάθη και την διασπορά. Έργα των Raimbaut de Vaqueiras, Guillaume Du Fay, Φραγκίσκου Λεονταρίτη καθώς και από τη σεφαραδίτικη παράδοση.

Έργα από συνθέτες, επώνυμους και ανώνυμους, που έζησαν και δημιούργησαν σε ξένους τόπους μέχρι και τον 16ο αιώνα. Σε διάφορες γλώσσες και με διαφορετικές θεματικές, συνθέτουν ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής Ανατολής και Δύσης. Από τους μεγάλους γαλλοφλαμανδούς συνθέτες Ciconia και Du Fay, στην Ιταλία του κρητικού συνθέτη Φραγκίσκου Λεονταρίτη και από τον τροβαδούρο Raimbaut de Vaqueiras, που έζησε στη Θεσσαλονίκη του 13ου, μέχρι τη σεφαραδιτική παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου.

Ex Silentio:

Φανή Αντωνέλου, Θεοδώρα Μπάκα φωνή
Φλώρα Παπαδοπούλου μεσαιωνική και αναγεννησιακή άρπα
Θύμιος Ατζακάς ούτι
Ηλέκτρα Μηλιάδου βιέλα και βιόλα ντα γκάμπα
Νίκος Βαρελάς κρουστά

Δημήτρης Κούντουρας φλάουτο με ράμφος, τραβέρσο και διεύθυνση

Το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio ειδικεύεται στη μουσική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ ενώ στη δεκαπενταετή του πορεία έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμας φεστιβάλ στην Ελλάδα (ΜΜΑ, φεστιβάλ, Αθηνών, Αναγεννησιακό Φεστιβάλ του Ρεθύμνου, Ημέρες Μουσικής της Ρόδου, ΜΜΘ) στη Αυστρία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία κ.α. Έχει ηχογραφήσει για τις γερμανικές εταιρείες Talanton (μουσική του G. Du Fay) και Carpe Diem

(Μεσαιωνική μουσική από τη Μεσόγειο). Στις επερχόμενες εμφανίσεις του περιλαμβάνονται συναυλίες στο Σουηδικό φεστιβάλ Tidig Musik – Tagar και στο διεθνές φεστιβάλ του Γκρατς Styriarte.