Η ιδέα της φετινής έκθεσης εμπνέεται από την αγάπη του διάσημου Άγγλου ζωγράφου David Hockney να προσφέρει δώρα στους φίλους του. Ο Hockney, αναφέρει ο κατάλογος της τελευταίας του έκθεσης στο Κέντρο Pompidou στο Παρίσι (Ιούνιος-Οκτώβριος 2017), κάθε πρωί ακόμη στο κρεβάτι του μαζεύει εικόνες πολύχρωμων λουλουδιών στο iPad του και τις στέλνει στους φίλους του.

Διαβάζοντας κανείς τη βιογραφία του βρίσκει ότι τον Δεκέμβριο του 1962 εμπνέεται από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και δημιουργεί χαρακτικά που δωρίζει στην οικογένεια και στους αγαπημένους του για τις γιορτές.

Η έννοια του «δώρου» είναι η κεντρική ιδέα της φετινής Χριστουγεννιάτικης έκθεσης. Η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς ενός δώρου ελπίζουμε να συμβάλλει ευχάριστα στην γιορτινή διάθεση όλων μας.

Σκοπός της έκθεσης είναι οι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τα δικά τους «δώρα» όπου οι άνθρωποι που θα τα επιλέξουν να τα δωρίσουν με την σειρά τους σε αγαπημένους φίλους και συγγενείς.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Ηω Αγγελή, Γιάννης Αδαμάκης, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Διαμαντής Αϊδίνης, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Μίλτος Γκολέμας, Δημήτρης Εφέογλου, Μαρίνα Καρέλλα, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Χάρης Κοντοσφύρης, Τζένη Κωδωνίδου, Νίκος Λαγός, Κυριάκος Μορταράκος, Ξενοφών Μπήτσικας, Σοφία Παπακώστα, Αχιλλέας Παπακώστας, Νατάσσα Πουλαντζά, Ιωάννα Ράλλη, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Δέσποινα Φλέσσα, Φίλιππος Φωτιάδης, Μανώλης Χάρος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Daniel Egneus.

Τα εγκαίνια θα συνοδεύσουν τα κρασιά Λευκός και Μαύρος Κύκνος, από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. – www.greek-wine-cellars.com

Φωτογραφία θέματος: Φίλιππος Φωτιάδης, Ο Αυτοκράτορας διεκδικεί το μαγικό πινέλο- Από τα Παραμύθια της Ξένιας, μικτή τεχνική, 19X44 εκ. Γκαλερί Ζουμπουλάκη