Γιορτάζοντας 1 χρόνο από την έναρξή της, η γκαλερί Arte Visione, ο νέος εκθεσιακός χώρος που δημιουργήθηκε στην αρχή του 2018, διοργανώνει την ατομική έκθεση της  ζωγράφου Iωάννας Ξανθοπούλου.

Με τίτλο «Μικρές ιστορίες για την Εύα» η καλλιτέχνης  θα παρουσιάζει τα έργα της στα οποία συνεχίζει με τον δικό της τρόπο την ιστορία του παγκόσμιου κλασσικού εξπρεσιονισμού μέσω του κύριου γυναικείου αρχέτυπου, ανοίγοντας νέους τρόπους κατανόησης του. Τα έργα της Ι.Ξανθοπόυλου αποτελούν μια γέφυρα μεταξύ της σύγχρονης ζωής και του τι θεωρεί ζωντανό και ισχυρό (δηλ. εξπρεσιονιστικό) στην τέχνη του παρελθόντος.

Ιωάννα Ξανθοπούλου

Η Ιωάννα Ξανθοπούλου γεννήθηκε το 1965 στη Γερμανία. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Βελουδάκη (1985 – 1989) με δασκάλους τους Σπύρο Κουκουλομάτη, Πέτρο Κουφοβασίλη και Θεόδωρο Πάντο. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές και θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε ελληνικές και ξένες συλλογές. Από το 1986 συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ομάδας «ΣΥΝ». Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε.

Συντελεστές

Οργάνωση & επικοινωνία: Νίκος Χιωτίνης
Concept & επιμέλεια: Julia Sysalova