Όπως υποστήριζε ο Γάλλος φιλόσοφος Ροζέ Γκαρωντύ «Η τέχνη είναι ο πιο σύντομος δρόμος από τον έναν άνθρωπο στον άλλο». Και η Sianti Gallery έρχεται για να μας το θυμίσει.

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα εγκαίνια της έκθεσης ανανεώνεται το ραντεβού μας με σημαντικούς Έλληνες εικαστικούς, που αποδεικνύουν ότι το μεγάλο στην τέχνη δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους φιλότεχνους να θαυμάσουν και να αποκτήσουν έργα μικρών διαστάσεων αλλά μεγάλων δημιουργών.

Από την πλευρά της, η Managing Director της Sianti Gallery, Βασιλική Σιαντή γράφει χαρακτηριστικά:

«Η διάσταση ή το σχήμα τελικά δεν περιορίζει ένα μεγάλο έργο να αναδείξει την εικαστική ματιά κάθε καλλιτέχνη. Η ελευθερία των θεμάτων και οι χρωματισμοί στις δημιουργίες αναδεικνύουν τη μοναδικότητα της έκφρασης και ενέχουν την έννοια του μεγάλου σε ένταση και ποιότητα».

Στην έκθεση, που αποτελεί πλέον παράδοση για την γκαλερί μας, παρουσιάζονται έργα, τα περισσότερα διαστάσεων 30Χ30 εκ., νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές. Συμμετέχουν 30 εικαστικοί με παλαιότερα αλλά και νέα έργα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκθεση. Αυτή η ξεχωριστή «συνεύρεση» των καλλιτεχνών, που αποτελεί θεσμό για τις εορταστικές ημέρες, συνδυάζει τα οπτικά και τα απτικά στοιχεία αποκαλύπτοντας την Τέχνη ως δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι ζωγράφοι:
Cacao Rocks, Pavlos (Διονυσόπουλος), Αγγελίδης Π., Αντωναρόπουλος Χρ., Βαλυράκης Γ., Δασκαλάκης Στ., Κατσουλίδης Τ., Κούκος Δ., Λάλας Θ., Μαλάμος Κ., Μπελιβανάκη Λ., Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη Μ., Παπαϊωάννου Χρ., Πέρρος Β., Πρέκας Π., Σαρελάκου Ρ., Σιάγκρης Π., Σόρογκας Σ., Σπάρταλης Αγγ., Σπυριούνης Κ., Σταθόπουλος Γ., Τόλης Κ., Τσόκλης Κ., Φασιανός Α., Χαδούλης Γ., Χανιώτη Δ., Χαντζαράς Απ., Χάρος Μ.

Και οι γλύπτες:
Βαρώτσος Κ., Βλάσσης Δ., Κουλεντιανός Κ., Παναγιωτίδης Άγγ., Ρόκος Κ., Σαραντοπούλου Χρ., Στοΐδης Άρ.

Επιμέλεια Έκθεσης: Βασιλική Σιαντή

Κεντρική εικόνα θέματος: Αριστερά: Θ.Λάλας-“Invisible cities/Rain men”-40εκ. | Δεξιά: Μ. Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη-“Φόρμουλα”-40εκ.