Το θέατρο Επί Κολωνώ φιλοξενεί στη Σκηνή Φουαγιέ την περίοδο της φετινής άνοιξης, καλλιτέχνες από τον μουσικό και θεατρικό χώρο σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: το U-TURN.

«Μια τριλογία για το παρελθόν»

Στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2012, το Θέατρο του Πανικού ανεβάζει  την performance «Μια τριλογία για το παρελθόν» σε σκηνοθεσία Λύσσανδρου Σπετσιέρη, για 3 παραστάσεις στη Σκηνή Φουαγιέ του Επί Κολωνώ.

Μερικά λόγια για το έργο:

Τρεις οπτικοακουστικές δράσεις με τίτλο»‘0-100″, «Ν.Κ.», και «συγγνώμη», φωτογραφίζουν το σύγχρονο ανθρώπινο σώμα να καταπονείται μέσα στην προσπάθειά του να εναντιωθεί αλλά και μέσα στην προσπάθειά του να συμπορευθεί με το παρελθόν.
Τα Μέσα μας, κάποια σώματα, η μουσική των ηχογραφημένων μας στιγμών, ο Νίκος Καζαντζάκης, το νερό, η βία, και παιδικές συγγνώμες.

Αναλυτικά οι δράσεις:
0-100
Μέσα σε απόλυτο σκοτάδι μία διαρκώς κινούμενη φιγούρα άγεται και φέρεται από τις καταστάσεις σαν ένα ζωγραφικό σκίτσο.
Τα Μέσα μας, ένα σώμα που παλεύει να επιβιώσει και η μουσική των ηχογραφημένων μας στιγμών.

Ν.Κ.

«Η ράτσα σου είναι το μεγάλο σώμα το περασμένο, το τωρινό, το μελλούμενο. Εσύ είσαι μία λιγόστιγμη έκφραση, αυτή είναι το πρόσωπο. Εσύ είσαι ο ίσκιος, αυτή είναι το κρέας.»
Τα Μέσα μας, σώματα που αγαπάνε, παλεύουν το νερό και η φωνή του Νίκου Καζαντζάκη.

συγγνώμη
(ήχος παιδικών βημάτων) «συγγνώμη». (γέλια παιδιών) «συγγνώμη». (αυτός κουλουριάζεται μετά από δυνατό χτύπημα) «συγγνώμη», «συγγνώμη», (ήχος παιδιών που τρέχουν) συγγνώμη».
Τα Μέσα μας, ένα σώμα, η βία, και παιδικές συγγνώμες.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Μιχάλης Βαλάσογλου, Ιωάννα Κυρίτση, Βασίλης Κωνσταντινάκος, Τέτη Λουράκη, Στεφανία Μαρμαγγέλου, Γιώργος Μερτζιάνης, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Ειρήνη Ρουμελιωτάκη, Λύσανδρος Σπετσιέρης, Λήδα Τουλουμάκου, Στέλλα Φωτιάδη

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Λύσσανδρος Σπετσιέρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργιάδου
Επεξεργασία ήχου: Κωνσταντίνος-Ανδρέας Φιορέτος
Κατασκευή video: Λήδα Τουλουμάκου