Οπερα, jazz και Σαίξπηρ! Στην καρδιά του Αιγαίου, στην Ερμούπολη της Σύρου, το Φεστιβάλ Αιγαίου ανοίγει τις πόρτες του ιστορικού «Απόλλωνα» και υποδέχεται, για τρίτη χρονιά, τους φίλους της τέχνης.

Οπερα, jazz και Σαίξπηρ! Στην καρδιά του Αιγαίου, στην Ερμούπολη της Σύρου, το Φεστιβάλ Αιγαίου ανοίγει τις πόρτες του ιστορικού «Απόλλωνα» και υποδέχεται, για τρίτη χρονιά, τους φίλους της τέχνης.Φέτος, το Φεστιβάλ υπόσχεται να προσφέρει μοναδικές βραδιές με λυρικό τραγούδι, το οποίο επεκτείνεται στο θέατρο, αλλά και στη jazz και το ρεμπέτικο με στόχο να προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα κοινού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Κι όλα αυτά σε ένα θέατρο κόσμημα του 19ου αιώνα, εξαιρετικής αισθητικής και ακουστικής, τον Απόλλωνα (La Piccola Scala), που κατασκευάστηκε με πρότυπο τη Σκάλα του Μιλάνου και εγκαινιάστηκε το 1864 με τον Ριγκολέτο του Βέρντι.


Με ονόματα καταξιωμένων καλλιτεχνών του διεθνούς και ελληνικού στερεώματος και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διάσημου Αμερικανού μαέστρου Peter Tiboris το Φεστιβάλ Αιγαίου φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα καλοκαιρινά φεστιβάλ στη Μεσόγειο, αξιοποιώντας την κοσμοπολίτικη φυσιογνωμία και ιδιαίτερη πολιτιστική παράδοση του νησιού.


Το Φεστιβάλ Αιγαίου ιδρύθηκε το 2000 από τον Peter Tiboris, γενικό και καλλιτεχνικό διευθυντή της εταιρείας MidAmerica Productions με έδρα τη Νέα Υόρκη. Το 2005, το Φεστιβάλ απέκτησε μόνιμη στέγη στη Σύρο.


INFO
Φεστιβάλ Αιγαίου: 11 έως 22 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολης της Σύρου.
Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου.
Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ, καθώς και για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.festivaloftheaegean.com.