​Μετά την πρώτη της ποιητική συλλογή “Στέγη Αναζητήσεων”, η Κλέλια Χαρίση παρουσιάζει τη νέα της πνευματική δημιουργία με τίτλο” Μετανάστης η ελπίδα” από τις εκδόσεις Οστρια μέσα από δύο ενότητες.

Τους ” ποιητικούς στοχασμούς” και τα “ερωτικά” με την μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ να προλογίζει : “Το κύριο χαρακτηριστικο της ποίησης της Κλέλιας Χαρίση είναι η κυρίαρχη παρουσία της σκέψης. Πάντα μια από τις έμμονες ιδέες μου ήταν η συνύπαρξη σκέψης και ποίησης χωρίς η μια να χάνει σε βάρος της ´αλλης. Ανάμεσα στον μύθο της αλήθειας και στην αλήθεια του μύθου, κινείται η ποίηση της Κλέλιας Χαρίση και η πολυδαίδαλη ποιητική της γλώσσα ρίχνει περισσότερο φως στον Ορίζοντα της Ποίησης.”

“Τώρα που κρυώνουμε και οι δυό μας, πες μου:
Ποιός θα σηκωθεί να ανάψει τα ξύλα απο τα λόγια εκείνα που πρέπει να γίνουνε στάχτη;” ..
Έστω ‘‘Παράκαμψη’’ η δύσκολη περίοδος που διανύουμε στη ψυχή και στο πνεύμα.
Έστω ‘‘αλλαγή φρουράς’’ η ελπίδα εκείνη που μεταναστεύει από συγγραφέα σε αναγνώστη,
έτσι ώστε, όλοι μαζί κάποια στιγμή στο ‘‘βάθος μιας αιώρας’’, να κάτσουμε ο ένας δίπλα στον άλλο χαρίζοντας μεταξύ μας μια ‘‘ασπίδα προστασίας λίγο πιο βαριά και από την επιθυμία’’ ..

Ομηρικά τα Έπη της ζωής μας, δε λέω, πες μου όμως αν τελικά ..
η Ιθάκη είναι μέρος του μύθου,
ή αν η αλήθεια πραγματεύεται το μύθο της,
ανάμεσα σε Τρωικούς πολέμους Νιάτων-Εμπειρίας!
Αφιερωμένο σε όσους και όσες.. «μεταναστεύουν» από τη Νιότη στην Εμπειρία μοιράζοντας ένα κομμάτι ελπίδας σε όλους εκείνους που ψάχνουν να βρούν τη «δική τους» Ιθάκη..
( Κλέλια Χαρίση)


Η συλλογή περιλαμβάνει CD με μελοποιημένη ποίηση και στίχους της Κλέλιας Χαρίση από συνεργασίες της με τον Λάκη Παπαδόπουλο, την Κρινιώ Νικολάου, τη Ζωή Τηγανούρια και τη Τζώρτζια ( Μπλε).

Οι πίνακες που κοσμούν το εξώφυλλο του βιβλίου και τα περιεχόμενα είναι του Νεκτάριου Αποσπόρη.