Με τη συναυλία της κορυφαίας ερμηνεύτριας Lila Downs ξεκινά το φετινό 23ο Φεστιβάλ Υμηττού, ενώ ακολουθούν κι άλλα σπουδαία μουσικά ονόματα, αλλά και εξαιρετικές θεατρικές παραγωγές και μικρά φεστιβάλ.

Η παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτρια έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της συμμετοχής της στην ταινία Frida και στο απόλυτα επιτυχημένα soundtrack, με το πασίγνωστο πλέον ντουέτο Burn it Blue, με το μεγάλο Βραζιλιάνο τροβαδούρο  Caetano Veloso, το οποίο προτάθηκε για Grammy και Οscar.  

Η Lila Downs επέστρεψε δισκογραφικά το φθινόπωρο με την έκτη διεθνή της κυκλοφορία με αγγλόφωνο τίτλο Shake Αway και ισπανόφωνο Ojo de Culebra, που αποτελεί τον πιο προσωπικό και  μάλλον τον κορυφαίο της δίσκο.

Μαζί με την επταμελή της μπάντα La Misteriosa, και τους παραγωγούς Paul Cohen, Aneiro Tano και Brian Lynch, και παίζοντας η ίδια κιθάρα και κρουστά ολοκληρώνει ένα πολύπλευρο μουσικό ψηφιδωτό. Η μπάντα χρησιμοποιεί όργανα της μεξικάνικης παράδοσης (άρπα, βιολί, κιθάρα jarana, όλα από τα επιδέξια χέρια του άφθαστου Celso Duarte), αλλά και  ακορντεόν, άρπα, κλαρινέτο  και σύγχρονα ηλεκτρικά.  Βασικές θεματικές συνιστώσες είναι η προσωπική ίαση, επούλωση πληγών και αναζήτηση ισορροπίας (Shake Away) και οι κοινωνικές ανησυχίες, με αναφορές σε καυτά θέματα, όπως η μετανάστευση, η πολιτική ανισότητα κ.α.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφτείτε το http://www.festival-ymittou.gr/