Η ομάδα του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος “Μαθαίνοντας από την documenta” έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εναρκτήρια εκδήλωσή του την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 17:00 – 22:00 που θα γίνει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Θα μιλήσουν οι καθηγητές George Marcus (University of California, Irvine), Arnd Schneider (University of Oslo) και Δρ. Christopher Wright (Goldsmiths University of London) με θέμα “Ανθρωπολογία και Τέχνη”.

Ο Adam Szymczyk Καλλιτεχνικός Διευθυντής, documenta 14, θα παρουσιάσει το σκεπτικό της documenta 14 “Learning from Athens (τίτλος εργασίας)”.

Οι συντονίστριες του προγράμματος επίκουρη καθηγήτρια Ελεάνα Γιαλούρη (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Δρ. Ελπίδα Ρίκου (ΑΣΚΤ, TWIXTlab) θα παρουσιάσουν το εγχείρημα, το οποίο στοχεύει στην κριτική παρατήρηση και συζήτηση όψεων της παρουσίας της documenta στην Αθήνα με παράλληλες αναφορές στα καλλιτεχνικά, οικονομικά και κοινωνικοπολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα και διεθνώς.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι Πρυτανικές Aρχές του Παντείου Πανεπιστημίου και η Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας αναπληρώτρια καθηγήτρια Αθηνά Αθανασίου.

Οι ομιλίες θα γίνουν στα αγγλικά.