Η Μαρίζα Ρίζου έχει δώσει το δικό της στίγμα στην ελληνική μουσική. Οι στίχοι της μιλούν συνήθως για την φωτεινή πλευρά της καθημερινότητας, ενώ οι μελωδίες που επιλέγει, διαθέτουν ομορφιά και αισιοδοξία. Με αφορμή τις προσεχείς εμφανίσεις της στο Passport Κεραμεικός, μετά την περσινή επιτυχημένη της παρουσία, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για εκείνη και την ιδιαίτερη διαδρομή που ξεκίνησε να χαράσσει στο πεντάγραμμο.


– Επανέρχεστε σε λίγες μέρες δυναμικά στο Passport Κεραμεικός, έναν χώρο που την προηγούμενη σεζόν σάς χάρισε αρκετές συγκινήσεις. Τι περιλαμβάνει το φετινό, ανανεωμένο πρόγραμμα;

Την ίδια λογική στο μενού, με άλλα πιάτα. Ξηλώνω το περσινό πρόγραμμα, αλλάζω τις διασκευές, λέω τα δικά μου τραγούδια, κάνω τρέλες, συνεργάζομαι με φοβερούς μουσικούς και άλλα πολλά!

– Με τι «υλικά» και ποιους άξονες, χτίζετε τόσο τις μουσικές σας δημιουργίες, όσο και την επικοινωνία με τον κόσμο;

Δεν ξέρω στ’ αλήθεια. Γίνεται ενστικτωδώς και όχι λελογισμένα. Άρα δεν έχω τεχνική. Και αυτό δεν το λέω απαραίτητα για καλό. Θα ήθελα να είχα ιδανικά.

– Τι έχει αλλάξει πλέον στη σχέση σας με τους ακροατές, αλλά και τον εαυτό σας από τη στιγμή που πρωτοεμφανιστήκατε σε κάποια σκηνή ενώπιον κοινού;

Όχι και πολλά. Ελπίζω να ερωτευόμαστε όσο πάει και περισσότερο, βλέποντας όμως καθαρά ποιον έχουμε απέναντί μας. Τουλάχιστον εγώ προσπαθώ να είμαι αληθινή. Αυτό που βλέπει κάποιος πάνω στη σκηνή, αυτό είμαι και στη ζωή μου. Δεν είμαστε άλλωστε ηθοποιοί. Δεν παίζουμε ρόλους. Θεωρώ ότι είναι ωραίο να είμαστε καθαροί και να εκθέτουμε την αλήθεια μας πάνω στη σκηνή και στα τραγούδια που φτιάχνουμε και λέμε.

– Πώς αποφασίσατε να στραφείτε στη μουσική ύστερα από ένα διάστημα διαφορετικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων;

Το επιθυμούσα από πάντα. Η μουσική ήταν πάντα το plan Α! Όλα τα άλλα ήταν plan B, ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να κάνω εκπτώσεις και να μπορώ να έχω άλλες επιλογές στην περίπτωση που δε λειτουργήσει η πρώτη.

– Με τι πιστεύετε ότι θα καταπιανόσασταν αν δεν ανακαλύπτατε τον δικό σας μουσικό δρόμο;

Θα μπορούσα να κάνω τα πάντα και μάλιστα με χαρά και τελειομανία.

– Ποιοι καλλιτέχνες και ποια ακούσματα θα μπορούσατε να πείτε ότι σας έχουν καθορίσει επαγγελματικά;

Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς ποιος με έχει επηρεάσει που και σε ποιον βαθμό. Αλλά γενικά έχω ακούσει τα πάντα. Και εκτιμώ όλα τα μουσικά είδη, απλώς δε θα τα ακούσω όλα στην καθημερινότητά μου.

– Πώς φαντάζεστε το μέλλον; Κάποιες συνεργασίες που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε;

Θα γίνουν όλα, όταν έρθει η ώρα τους.

– Τι θα λέγατε να κλείσουμε με κάποιον προσωπικό στίχο που φέρει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό;

Θέλω ο κόσμος που θα αφήσω στα παιδιά μου, να θυμίζει κάτι από τα όνειρά μου. Αυτό.


Διαβάστε επίσης:

Η Μαρίζα Ρίζου επιστρέφει δυναμικά στην σκηνή του Passport Κεραμεικός!