Με αυτόν τον δίσκο παρουσιάζουμε έναν διαφορετικό Μίκη Θεοδωράκη, τον ηλεκτρονικό Μίκη, σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί η διάδοση του έργου του στη γενιά που ακούει σήμερα μουσική από το youtube, το Spotify και τις υπόλοιπες πλατφόρμες στο σύγχρονο ψηφιακό μας κόσμο. Το εγχείρημα μόνο απλό δεν ήταν, προσπαθήσαμε να βρούμε τις κατάλληλες ισορροπίες και να παντρέψουμε δύο διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, να φέρουμε πιο κοντά τις κλασσικές συνθέσεις με τον ήχο του σήμερα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν και οι ερμηνευτές και οι σολίστες, οι οποίοι έδωσαν κάτι παραπάνω από τον καλύτερό τους εαυτό και οι πιο πολλοί από αυτούς αν και με τεράστια εμπειρία και έργο στο χώρο της μουσικής και αξιολογότατη προσωπική δισκογραφία έκαστος, συμμετείχαν για πρώτη φορά σε ένα τέτοιου είδους πρότζεκτ και κατά την προσωπική μου άποψη με απόλυτη επιτυχία. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που καταξιωμένοι καλλιτέχνες πίστεψαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια και νομίζω ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους μας.

Και βέβαια δεν είναι κρυφό πως αρκετοί εξ αυτών είχαν τη δική τους ιδέα και άποψη πάνω στο κομμάτι το οποίο ερμήνευσαν και ανταλλάσσοντας απόψεις και σκέψεις βοήθησαν πάρα πολύ και ενορχηστρωτικά. Σκοπός μας είναι ο κόσμος να αγαπήσει αυτόν τον δίσκο, να γίνει διαχρονικός και ειδικά οι νεότεροι να αγαπήσουν την μουσική του Μίκη και να έρθουν πιο κοντά στις κλασσικές και διαχρονικές αξίες που πρεσβεύει.

Βιογραφικό

Ο Μάριος Χαβιαράς γεννήθηκε στην Καισαριανή το 1971. Σπούδασε μουσική και μουσική τεχνολογία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, ενώ είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους djs σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2003 μαζί με τον Θάνο Καλεντίνη δημιούργησαν το προτζεκτ των Dreamers Inc. Με τα κομμάτια τους Requiem for a dream και Midnight summer dream να γίνονται τεράστιες επιτυχίες και μέρος των playlist κορυφαίων ραδιοφωνικών σταθμών. Τελευταία δισκογραφική του δουλειά είναι ο δίσκος σταθμός, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ παράλληλα ετοιμάζει νέα πρότζεκτς με καταξιωμένους μουσικούς Ελλάδας και εξωτερικού για τη χρονιά που έρχεται.


Διαβάστε επίσης:

Digitalik: Νέος δίσκος αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη από τους Dreamers Inc