Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μαρίνας Βερνίκου με τίτλο Sea Through, σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Άννας Χατζηνάσιου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 στις 20:00.

Η τέχνη «συναντάει» την υψηλή τεχνολογία μέσα από τη συνεργασία της Μαρίνας Βερνίκου με την LG Electronics για την παρουσίαση της ατομικής της έκθεσης με τίτλο «Sea Through». Η φωτογράφος δημιουργεί ένα video art που θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στην πρώτη παγκοσμίως τηλεόραση 84 ιντσών τεχνολογίας ULTRA HD TV. Εικόνες που απογειώνουν την οπτική εμπειρία θα παρουσιαστούν μοναδικά στην οθόνη υψηλής ανάλυσης των 8 εκατομμύρια pixels ανά κάδρο ξεναγώντας τους θεατές στα μονοπάτια των θαλασσινών τοπίων που έχει επιλέξει η Μαρίνα Βερνίκου. Ένα Art-Video δημιουργείται αποκλειστικά για την έκθεση και η 84” ULTRA HD TV το «μεταφέρει» σε ένα αληθινό,  νέο επίπεδο ποιότητας εικόνας.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Η Μαρίνα Βερνίκου σπούδασε φωτογραφία στο Emerson College of Boston. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εκδόσει τέσσερα βιβλία φωτογραφίας. Το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο Antarctica κέρδισε το 2009, το πρώτο βραβείο του περιοδικού National Geographic στην κατηγορία φύση.

Τη βραδιά των εγκαινίων οι καλεσμένοι θα απολαύσουν δροσερά Martini Royale Cocktails

 «Η νέα δουλειά της Μαρίνας Βερνίκου, με τίτλο “Sea Through”, αποτελείται από μία σειρά φωτογραφιών και βιντεοπροβολών θαλασσινών τοπίων. Συγκεκριμένα, αποτυπώνει θαλασσινά τοπία ανά τον κόσμο χρησιμοποιώντας ποικίλους χρόνους έκθεσης και βαθμούς εστίασης του φωτογραφικού διαφράγματος. Οι εικόνες, πέραν των προσδιοριστικών τίτλων τους (Poliaigos, Sifnos – Greece, Malo, Vanuatu – Papua New Guinea, Honiara – Solomon Islands) είναι αταύτιστες.

Οι εξπρεσιονιστικές φωτογραφίες της δηλαδή δεν αφήνουν το θεατή να μαντέψει τον τόπο, όπου η φωτογράφος τράβηξε τις φωτογραφίες, ούτε το σημείο πάνω στο οποίο έχει στηρίξει την φωτογραφική της μηχανή για να επιλέξει ή να αποκλείσει μια συγκεκριμένη γωνία θέασης. Αποτυπώνει τις διακυμάνσεις των ατμοσφαιρικών συνθηκών -ώρα της ημέρας, κατάσταση του καιρού- προβάλλοντάς τις ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση.

Με το “κλικ” του φωτογραφικού φακού η Βερνίκου απομονώνει τη στιγμή αυτή του χρόνου, η οποία “παγώνει” αναλλοίωτη στην αιωνιότητα. Μια εικόνα της θάλασσας είναι η ίδια η καταγραφή της συνειδητής μνήμης, η στιγμή μιας στιγμής. Η θάλασσα προκαλεί τις ανθρώπινες δυνάμεις της παρατήρησης, ενώ παράλληλα δημιουργεί το γνώριμο παιχνίδι της φαντασίας».

Άννα Χατζηνάσιου