Η εταιρεία Les canards de Paris προσφέρει την δυνατότητα να επισκεφτούμε το Παρίσι και από τη στεριά αλλά και από τον ποταμό που το διαπερνά, μέσα σε ένα αμφίβιο λεωφορείο.

Οι επισκέψεις ξεκινούν και τελειώνουν στο Champ de Mars. Η διάρκεια κάθε επίσκεψης είναι περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, από τα οποία τα 20 λεπτά είναι η επίσκεψη δια…νερού!

Η εταιρία μας προειδοποιεί: “Προσοχή, αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη περιήγηση στα αξιοθέατα! Οι οδηγοί μας είναι πραγματικοί λάτρεις του Παρισιού, που θέλουν να πάρουν το μικρόφωνο και να μοιραστούν το πάθος τους με τον πιο αξέχαστο και διαδραστικό τρόπο. Αυτά τα ζωντανά σχόλια παραδίδονται στα γαλλικά και στα αγγλικά.”

Από τη στεριά, οι επισκέπτες μπορούνε να δούνε μερικά από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα του Παρισιού: τον Πύργο του Άιφελ, τους Invalides, τη γέφυρα του Αλεξάνδρου ΙΙΙ, το Μικρό Παλάτι και το Μέγα Παλάτι, τα Ηλύσια Πεδία, το Τόξο του Θριάμβου και το Τροκαντερό.

Το ταξίδι τους αναμένεται να συνεχιστεί στο τμήμα Hauts-de-Seine, δηλαδή στο βασιλικό μονοπάτι που διέσχιζε ο βασιλιάς για να πάει από το Λούβρο στις Βερσαλλίες.

Από εκεί θα φτάσουν στο πρώην νησί του “Monsieur”, του αδελφού του Λουδοβίκου XIV. Εκεί θα απολαύσουνε μια μεγάλη βουτιά!

Στο νερό, θα ανακαλύψουνε το “Seine Musicale”, τους κήπους Saint-cloud και την θέα των ουρανοξυστών της περιοχής La Defense.

Εάν οι επισκέπτες είναι τυχεροί, ίσως έχουνε την ευκαιρία να πούμε ένα “γεια” στα ιστιοφόρα και τα καγιάκ που συχνά πλέουν στη γύρω περιοχή. Στη συνέχεια οι ταξιδιώτες θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής!

Πληροφορίες | Φωτογραφίες: Les Canards de Paris