Ο τίτλος της συναυλίας είναι «Με φάρο το φεγγάρι» και πρόκειται για μια μουσική αναδρομή στο έργο ενός σημαντικού συνθέτη και ενός από τους πιο καίριους στιχουργούς της εποχής, σαράντα χρόνια μετά το θάνατό του.

Λένε ότι ο Μάνος Λοΐζος πέθανε στις 17 Σεπτεμβρίου 1982 στη Μόσχα. Δεν είναι αλήθεια… Ο Μάνος Λοΐζος κατάφερε με μόλις 10 δίσκους που εκδόθηκαν όσο ζούσε και ακόμα δυο που εκδόθηκαν μετά, να αφήσει στη μνήμη και στην καρδιά μας ένα από τα πιο ισχυρά αποτυπώματα όσον αφορά στο ελληνικό τραγούδι.

Η MINOS-EMI και η Μυρσίνη Λοΐζου γιορτάζουν τη σημαδιακή λόγω συγκυρίας επέτειο με σειρά εκδηλώσεων, επανεκδόσεων και νέων ηχογραφημάτων. Στο πλαίσιο αυτό η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος επιλέγουν από το σύνολο των τραγουδιών του αυτά που τους συγκινούν και τους καθηλώνουν, «αγκαλιάζοντας» το ανεκτίμητο ρεπερτόριο και δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Έτσι, ξεκινώντας από την Κύπρο, όπου μένει μόνιμα, με δυο sold out παραστάσεις αφιερωμένες στον Μάνο Λοΐζο, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά έρχεται στην αγαπημένη της Θεσσαλονίκης, για μια ακόμα παράσταση που αναμένεται να είναι sold out τις επόμενες ημέρες, πιστεύοντας ότι η αναδρομή στο τόσο σημαντικό έργο του συνθέτη αποτελεί ουσιαστική κατάθεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και υπενθύμιση στους νεότερους της διαχρονικότητας του μουσικού έργου.

Ο Απόστολος Ρίζος που συμπράττει ισότιμα, όντας ένας από τους πιο αξιόλογους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς, έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με προσήλωση και αγάπη, με το έργο του Λοΐζου. Έχει ενορχηστρώσει και ηχογραφήσει ξανά, με σύγχρονη ματιά, πολλά από τα τραγούδια του και τα έχει παρουσιάσει επανειλημμένα με μεγάλη επιτυχία.

Στη συγκεκριμένη παράσταση, τους δυο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Συντελεστές:

Μαργαρίτα Ζορμπαλά: Τραγούδι
Απόστολος Ρίζος: Τραγούδι
Νεοκλής Νεοφυτίδης: Μουσική επιμέλεια-πιάνο

Παίζουν οι μουσικοί:
Ανδρέας Θεοχάρους
Κωνσταντίνος Μακαρίτης
Κώστας Χαλλούμας

Διαβάστε επίσης:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Το εντυπωσιακό πρόγραμμα για τον φετινό χειμώνα