Τρεις μουσικές φυσιογνωμίες που δρουν στην περιοχή του λεγόμενου ethnic, αλλά με καθαρά διεθνικές

προδιαγραφές, βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί. Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Haig Yazdjian και ο Μάκης Αμπλιανίτης έχουν βρει τους δικούς τους προσωπικούς τρόπους και δρόμους για να κάνουν συναρπαστικά μουσικά ταξίδια.

Αυτή τη φορά ενώνουν τα καλλιτεχνικά τους οράματα σε ένα κοινό οδοιπορικό που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις προσωπικές τους δισκογραφίες, ανοίγματα σε δημοτικές παραδόσεις, όπως της Ελλάδας και της Αρμενίας, αλλά και απρόσμενους αυτοσχεδιασμούς.

Στην κοινή τους μουσική συνυπάρχουν οι διονυσιακοί ρυθμοί με ποικίλες αποχρώσεις λυρικότονων μελωδιών, που μεταμορφώνονται σε ένα ταξίδι που περνά μέσα από οικείες μνήμες αλλά και από πρωτόγνωρα και ασυνήθιστα ηχητικά μονοπάτια.

Ο Μάκης Αμπλιανίτης ως κιθαρίστας έχει εμπειρίες από τη σύγχρονη μουσική και τη τζαζ αλλά έχει εμβαθύνει και στις world μουσικές. Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, πέρα από κλαρίνο που βγάζει φωτιά, έχει μια πλούσια συνθετική πορεία και μια ευρεία ερμηνευτική γκάμα, και ο Haig Yazdjian στο ούτι αποτελεί καθρέφτη ολόκληρης της ανατολίτικης μουσικής παράδοσης…

Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο, καβάλ, φλογέρες, τραγούδι
Haig Yazdjian: ούτι, τραγούδι
Μάκης Αμπλιανίτης: κιθάρες, τραγούδι
Γιάννης Κιριμκιρίδης: πιάνο, πλήκτρα
Μιχάλης Κουμπιός: καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος