Η ομάδα χορού Αμάλγαμα παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή Μαμά 2 u, από τις 10 έως τις 23 Δεκεμβρίου, σε έναν καινούργιο χώρο, το θέατρο Beton 7. Στην παράσταση συμμετέχει και η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση, μία κυρίαρχη γυναικεία φιγούρα ανάμεσα σε τέσσερις χορευτές επί σκηνής.

Το έργο της ομάδας χορού Αμάλγαμα διερευνά και εμπνέεται από την προβληματική των θεωριών της κοινωνικής κατασκευής του Φύλου και της επιτελεστικής υλοποίησης αυτού. Το έργο έχει ως κύριο άξονα επιρροής τις αναλύσεις της Τζούντιθ Μπάτλερ, όπου η έννοια του Φύλου θεωρητικοποιείται ως παραστασιακή επιτέλεση, δηλαδή ως ένα κοινωνικό δράμα που αποκρυσταλλώνεται στο χρόνο, μέσω της επιτελεστικής επανάληψης (performative reiteration) σωματικών πρακτικών.

Η πλοκή του έργου ξεδιπλώνεται μέσα από μία σύνθεση κινητικών δράσεων (χορευτικής φύσης αλλά και καθημερινότητας) και λόγου, αναδεικνύοντας την προβληματική και την αδυναμία του βιολογικού Φύλου να υπάρξει αυτόνομα ως έννοια, αλλά ακόμα και ως πράξη-αποτέλεσμα ως ένα βαθμό. Τέσσερις χορευτές και μία κυρίαρχη γυναικεία φιγούρα, η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση αναπτύσσουν σωματικές πρακτικές μέσω των οποίων προσδιορίζονται, αναπροσδιορίζονται και ανατρέπονται τα κοινωνικά αλλά και τα βιολογικά τους Φύλα.

Concept /Χορογραφία: Μαρία Γοργία, Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Αποστολάτος, Δραματουργία: Μαρία Γοργία, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, Σκηνικά/ Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου, Φωτογραφίες: Αγγελική Σβορώνου.

Ερμηνεύει: Ειρήνη Ιγγλέση. Χορεύουν: Σταύρος Αποστολάτος, Λευτέρης Βάβουλας, Ράνια Γλυμίτσα, Κυριάκος Χατζιιωάννου.