Το CAMP! (Contemporary Art Meeting Point) παρουσιάζει την έκθεση Lost in Athens. Πρόκειται για μια θεματική έκθεση για την Αθήνα του 2012, μέσα από την …

ματιά 18 καλλιτεχνών.

Αθήνα 2012, μια υδροκέφαλη μητρόπολη αναζητά το δρόμο και το στίγμα της μέσα σε δεδομένα που αλλάζουν καθημερινά. Νέοι κάτοικοι συρρέουν στην πόλη και παλαιότεροι την εγκαταλείπουν. Νέα ήθη αντικαθιστούν τα προϋπάρχοντα, κοινωνικοί και ηθικοί φραγμοί μιας δομημένης κοινωνίας δίνουν τη θέση τους σε συμπεριφορές που παραπέμπουν στην προ του λίθου εποχή.

Αντικοινωνικές δράσεις απενοχοποιούνται και ανάγονται ενίοτε σε “μορφές πάλης” και άλλοτε σε επίκαιρα και εφήμερα αγαπημένα θέματα. Αίφνης όλοι θέλουν μερίδιο από την πρωτόγονη αυτή πίτα. Οι καθημερινές μεταβολές είναι τόσο ραγδαίες και κατακλυσμικές που μια οποιαδήποτε αθηναϊκή γωνία αύριο είναι αγνώριστη. Μια φωτεινή πόλη έχει μεταβληθεί πια σε μια σκοτεινή Gotham city μία terra incognita για τους ίδιους της τους κατοίκους. Παντού; Όχι!

Ένα μικρό χωριό αντιστέκεται ακόμα. Χαράζει εκ νέου τις πολιτισμικές μας αξίες, αντικαθιστώντας τα παλιά συνθήματα της πόλης με νέα μηνύματα και απόλυτες πρακτικές. Στην καρδιά της πόλης, στο κέντρο της Αθήνας, 18 καλλιτέχνες τοποθετούνται σε ένα νέο παρόν σχολιάζοντας άλλοτε σκωπτικά, άλλοτε με καυστικό χιούμορ και οξυδέρκεια το κοινωνικό φαινόμενο να είμαστε χαμένοι στην Αθήνα, χαμένοι στην ίδια μας την πόλη.

Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος

Συμμετέxουν: Ανδρέας Βάης, Αντώνης Βολονάκης, Ανδρέας Βούσουρας, Brodl Brems, Γιάννης Γκανάς, Βικτώρια Δεληγιάννη, Χριστόφορος Δουλγέρης, Νίκος Καπίρης, Μπάμπης Καραλής, Άντζι Καρατζά, Γιάννης Κουτρούλης, Άννα Μανέτα, Νίκος Παπαδημητρίου, Νίνα Παππά, Αγγελική Σβορώνου, Ανέττα Σπανουδάκη, Άγγελος Σπάρταλης, Ανδρέας Καμπάς-Σταυριανουδάκης, Γιώργος Τσεριώνης