Το Σάββατο 28 Φλεβάρη και Κυριακή 1η Μαρτίου 2015, η ομάδα Τέχνης Νεύμα έρχεται στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» με τη παράσταση θεάτρου κούκλας «Λεμονιά».

Υπόθεση:

Η Λεμονιά, είναι η ιστορία μιας γιαγιάς που ξεκινά να ζυμώσει ψωμί και τελικά χρησιμοποιεί το ζυμάρι που μόλις έχει φτιάξει για να δημιουργήσει μ’ αυτό έναν καινούργιο μικρόκοσμο που θέλει να μοιραστεί.

Καταφέρνει να κάνει σύντροφο της ένα εύπλαστο αλλά και πολυσύνθετο υλικό (το ζυμάρι) που μοιράζεται και το οποίο τελικά τη μαγεύει και την ταξιδεύει.

Η  Λεμονιά έχει ζυμώσει ως τώρα σε πολλές πλατείες, θέατρα και σχολεία, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε 7 Διεθνή Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και έχει διακριθεί δύο φορές.

Ρωσία – Kurgan May 2014 (III International Festival of Puppet Theaters) όπου τιμήθηκε με το Special Prize in Acting Technique,

Βέλγιο (Festival Découvertes, Images et Marionnettes October 2013),

Ν. Κορέα (Puppet Festival Chuncheon, August 2013),

Καζακστάν (2nd World Puppet Carnival, Σεπτέμβρης 2012),όπου απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Παράστασης,

Ισπανία (30ο Festival Internacional de Titeres, Νοέμβρης 2011),

Ν. Αφρική (5ο Out the Box Festival of Puppetry and Visual Performance, Cape Town-September 2011),

Ιταλία ( 15ο Festival Internazionale teatro di Figura Pinerollo, Ιούνιος 2009).

Η παράσταση έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στο 22nd International Festival of Theaters (Σεπτέμβρης,2015) και στο Izmir International Puppet Days 2015 (Μάρτιος του 2015)

Συντελεστές – Ταυτότητα παράστασης:

Σύλληψη και εμψύχωση κούκλας: Ευαγγελία Νικηφόρου

Κατασκευή: Στάθης Μαρκόπουλος, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ελένη  Αλεξίου

Επεξεργασία ήχου: Χρήστος Αλεξόπουλος

Τεχνική υποστήριξη: Σοφία Σερπάνου

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια, τους: Merlin Puppet Theater, Rene Baker και Σταυριάνα Κουσκουβελάκου

Η ομάδα ΤΕΧΝΗΣ ΝΕΥΜΑ

Η θεατρική ομάδα ΤΕΧΝΗΣ ΝΕΥΜΑ δημιουργήθηκε το 2005 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται, για έναν περιοδεύοντα θίασο, του οποίου το ερευνητικό πεδίο εργασίας περιλαμβάνει κυρίως το χώρο της μιμικής τέχνης. Διερευνά το χειρισμό αντικειμένων και δουλεύει πάνω στο παραδοσιακό κουκλοθέατρο εμπλουτίζοντας το με παραδοσιακές και μη παραδοσιακές μορφές, στοιχεία με μάσκα, καταλήγοντας τις περισσότερες φορές σε παραστάσεις δίχως λόγο που απευθύνονται σ’ όλους και μπορούν να ταξιδεύουν και στο εξωτερικό.

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διερεύνηση αυτής της τέχνης. Διατηρεί τη μοναδική θεατρική σκηνή στην Αθήνα, αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στο κουκλοθέατρο. Δικές του παραγωγές, αλλά και κουκλοπαρουσιάσεις από όλον τον κόσμο, φιλοξενούνται καθ ΄όλη τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του οργανώνει για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015 παραστάσεις θεάτρου κούκλας από Έλληνες κουκλοπαίκτες και για ενήλικο κοινό.