Η Αγγελική Λόη, ζώντας ουσιαστικά στο κέντρο της Αθήνας, σκηνοθετεί έναν κόσμο από προσωπικά βιώματα και καθημερινές εικόνες της πόλης. Έργα που δημιουργούνται από τη συλλογή αντικειμένων τα οποία μεταλλάσσονται και νοηματοδοτούν τα ζητήματα που την απασχολούν. Χρησιμοποιώντας ποικίλους τρόπους και υλικά δημιουργεί εικόνες για πράγματα που έχουν να κάνουν με το τραύμα σε ένα κτήριο, ή σε ένα άνθρωπο, με τις ανθρώπινες σχέσεις και τις εύθραυστες ισορροπίες τους, με τις προσωπικές αναζητήσεις στη δύσκολη καθημερινότητα, με την αγάπη για τη φύση.

Όπως σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης, Ιστορικός Τέχνης Κωνσταντίνος Μπάσιος, «Η έκθεση αυτή, αφού εντάσσεται στη λεγόμενη ‘εννοιολογική τέχνη’, δεν υπάρχει περίπτωση να αφορά σε αναζητήσεις του ωραίου. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να συμμετάσχουμε με αφορμή τις εικονιζόμενες παραστάσεις, στις ανασυντεθειμένες ανακατασκευές του συμβολικού κόσμου, που η Λόη —με πολλή προσπάθεια— ζητά να πραγματώσει.Διότι μπορεί η διαδρομή ενός προσώπου να έχει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που του αναγνωρίζουν μία ιδιοτυπία, αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι και ένας άλλος, αμύητος άνθρωπος δεν μπορεί να παρακολουθήσει και να κατανοήσει. Και είναι προφανές ότι η αξία και η σημασία αυτής της κατηγορίας εκθέσεων επιτελεί ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο ρόλο. Αυτόν της κοινώνησης.»

Layer upon layer, στρώση πάνω στη στρώση, επίπεδο πάνω στο επίπεδο, συμβάν πάνω στο συμβάν. Όπως η μνήμη, οι μέρες, τα χρόνια….όπως οι βιτρίνες της παροδίου στοάς, με το γυάλινο παραπέτασμα να προστατεύει σαν κέλυφος το περιεχόμενο, ορατό όλο το 24ωρο….

Αγγελική Λοη

Η Αγγελική Λοη γεννήθηκε στη Ναύπακτο. Αρχικά σπούδασε οδοντοτεχνική και στη συνέχεια ζωγραφική κοντά στο Γ.Ρορρη και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ΑΣΚΤ (2010-2015) με καθηγητές τον Γ.Ψυχοπαιδη και τον Μ.Σπηλιοπουλο. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις στη Ελλάδα (2005-2011-2018) και δυο στην Ελβετία (2015-2016) και έχει πάρει μέρος σε αρκετές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στα χρόνια της μαθητείας της στην ΑΣΚΤ έχει τιμηθεί με έναν έπαινο και δυο βραβεία. Είναι μέλος της ομάδας JJc.Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η έκθεση της Αγγελικής Λόη φιλοξενείται στην Παρόδιο Στοά, που αναπτύσσεται στον ισόγειο χώρο του πανεπιστημιακού κτηρίου, που στεγάζει, τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα, τα Εργαστήρια και τη Βιβλιοθήκη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας (Π.Ε.Δ.Δ.) του Ε.Κ.Π.Α.