Πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της JuliaGuerrero, στην EnigmaGallery, όπου παρουσίασε νέα της δουλειά με τον τίτλο «LatinColors».

 

Η JuliaGuerreroέχει γεννηθεί στη Κολομβία και τα τελευταία είκοσι ένα χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε δεκαεννέα ατομικές εκθέσεις και πάνω από σαράντα ομαδικές στην Αγγλία, Κολομβία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Αυστρία, Ρωσία, Ουκρανία και Βέλγιο.

Ένας χορός χρωμάτων στα έργα της, φανερώνει την ευαισθησία της ζωής και αφήνει ελεύθερα τα συναισθήματα να μας ταξιδεύουν, σε άλλους τόπους και χρόνους, πιο λαμπερούς και πιο αισιόδοξους. Η έντονη αντίθεση των χρωμάτων μας προκαλεί, μας ανανεώνει και μας αφήνει τη γλυκιά αίσθηση της γνώσης.

 

Λέει η ίδια για το έργο της: «Η ζωγραφική μου κινείται ανάμεσα στον ψυχισμό και την πνευματικότητα της ύπαρξης. Ανακαλώντας αναμνήσεις από ένα συμβολικό κόσμο, όπου η φύση είναι ο πρωταγωνιστής, παραχαράσσοντας ώστε να ενωθούν με την άνιμα ο πραγματικός και φανταστικός χώρος, που δημιουργούν ένα νέο σκηνικό.

 

Εμπνεύστηκα από τα τοπία της Ελλάδας και τα χρώματα της λατινικής Αμερικής. Χρησιμοποιώ τον συμβολισμό των δέντρων, τις ελληνικές κοσμογονίες, εντοπίζοντας δεσμούς ανάμεσα στον φυσικό χώρο και τον άνθρωπο, αναζητώντας να απεικονίσω με τον αρχικό μου εξπρεσιονισμό, σχεδιαστικές ενότητες που διασπάζουν τις χρωματικές κηλίδες, οι οποίες με την αφαίρεση, τις σωστές αποχρώσεις και με την ευαισθησία των χρωμάτων συνεχίζουν μια έντονη αντιπαράθεση ψυχρών και θερμών τόνων.»

 

Προλόγισε ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης του Μεξικού κ. Ταρσίσιο Ναβαρέτε Μόντες Ντε Όκα, ο χιλιανός ποιητής Jaime Sbart, η πρόεδρος του Ελληνοκολομβιανού συλλόγου κ. Χουανίτα Παπαναστασίου, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, γκαλερίστες, καλλιτέχνες και πλήθος φιλότεχνοι.