Στο Θέατρο Αθηνών οι «Μαγικές Σβούρες» θα μας μάθουν να πιστεύουμε στα παραμύθια και η «Ξυλένια Κούκλα» θα ζωντανέψει και θα μας μάθει την αγάπη και την καλοσύνη.

Στο Θέατρο Αθηνών οι «Μαγικές Σβούρες» θα μας μάθουν να πιστεύουμε στα παραμύθια και η «Ξυλένια Κούκλα» θα ζωντανέψει και θα μας μάθει την αγάπη και την καλοσύνη.

Ο υπέροχος κόσμος των παραμυθιών ξεκινά και πάλι από τη θεατρική ομάδα «Μαγικές Σβούρες» με ένα εξαίσιο παραμύθι, που επηρέασε Ανατολή και Δύση. Από την Αγγλία μέχρι τη Μεσόγειο και τα παράλια της Μικράς Ασίας, η Ξυλένια Κούκλα αποτέλεσε το μύθο που ενέπνευσε διάσημους συγγραφείς, όπως τους αδερφούς Γκριμ και Περό. Ακόμα και στην Ελλάδα, από τα Επτάνησα έως την Κρήτη, μοίρασε στους θαυμαστές των παραμυθιών την αγάπη και την καλοσύνη της.

Το παραμύθι, ή ο μύθος καλύτερα της «Ξυλένιας Κούκλας» θα μαγέψει και πάλι τις καρδιές των παιδιών. Με την τρυφερότητα για την ευγένεια της θα τους δείξει τον τρόπο να ξεπερνούν όλες τις κακίες των ανθρώπων.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Αδάμης, επιμελήθηκε την αναπροσαρμογή του παραμυθιού ενώνοντας τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία από τις γνωστότερες παραλλαγές του μύθου, φωτίζοντας ιδιαίτερα εκείνα της Μικράς Ασίας.

Στην παράσταση οι επτά ηθοποιοί που συμμετέχουν λειτουργούν ως σύγχρονοι παραμυθάδες και συναντιούνται όλοι μαζί για να αφηγηθούν με συγκίνηση στα παιδιά το παραμύθι που αγαπήθηκε σε όλη την Ευρώπη.

Η διαφορετικότητα του ξύλινου κοριτσιού, μαζί με την απέραντη καλοσύνη του, θα μάθει στα παιδιά να σταθούν μακριά από το μίσος και τις προκαταλήψεις.

Τα τραγούδια της παράστασης είναι όλα του σπουδαίου Τούρκου συνθέτη Hamamizade Ismail Dede Effendi, που έζησε στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Mozart, συνδυάζοντας στοιχεία από Ανατολή και Δύση. Στην ηχογράφηση των τραγουδιών ακούγεται το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλενα Αρβανίτη, Δημήτρης Καπετανάκος, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Μαρία Μπρανίδου, Δημήτρης Πάσσος, Μαρία Ροβάκη.

Info
«Ξυλένια Κούκλα»
Θέατρο Αθηνών (Παιδική Σκηνή)
Βουκουρεστίου 10 και Πανεπιστημίου
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210 98 53 609
Από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή 11: 15 και 15:00