Στο Σπίτι της Κύπρου θα παρουσιαστεί, το βιβλίο του Μιχάλη Μελετίου, Κρίση, Ακρισία και Ηθική, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑΩ, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016.

Ένα βιβλίο που προσπαθεί μέσα από τη φιλοσοφία, τη βιολογία και την καθημερινότητα να φτάσει στην άκρη τού τόσο μπλεγμένου νήματος της προσωπικότητάς μας έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Γενικός άξονας σύγκλισης του βιβλίου είναι η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των προσωπικών στρατηγικών επιβίωσης του καθενός από εμάς, μέσα σε μια κοινωνία που αυτοκαταστρέφεται στον βωμό του υπέρμετρου ενστερνισμού της λεγόμενης Ανήθικης Ηθικής.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής, δοκιμιογράφος Σέργιος Μαυροκέφαλος, ο Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Κλεάνθης Ελευθεράτος και ο συγγραφέας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας, ποιήτρια Βίκυ Δερμάνη.

Ο Μιχάλης Μελετίου γεννήθηκε το 1983 στη Λεμεσό της Κύπρου. Από το 2003 ζει στην Αθήνα. Είναι βιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μοριακή Ιατρική. Εργάζεται σε Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών και έχει σημαντική εμπειρία στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αρθρογραφεί συχνά σε γνωστό περιοδικό επιστημονικής εκλαΐκευσης. Άρθρα και γνώμες του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο της Ελλάδας και της Κύπρου ενώ ποιήματά του έχουν φιλοξενηθεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά Λόγου και Πολιτισμού.

Εξώφυλλο: Jules Bastien-Lepage , Diogène (1873)