Η παράσταση «Tempest Project», σε διασκευή και σκηνοθεσία Πίτερ Μπρουκ και Μαρί Ελέν Εστιέν, θα παρουσιαστεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2022, στις 21.00, στο Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Δημητρίων.

Πριν από την παράσταση της Κυριακής 9 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου θεατράνθρωπου της εποχής μας, ο οποίος απεβίωσε στις 2 Ιουλίου 2022, σε ηλικία 97 ετών. Κοινό, συμμετέχοντες και καλλιτέχνες θα συναντηθούν στο Βασιλικό Θέατρο για να αποτίσουν έναν διακριτικό φόρο τιμής στον μεγάλο δάσκαλο και ερευνητή Πίτερ Μπρουκ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσει ο θίασος για τον τρόπο συνεργασίας με τον σκηνοθέτη, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί βιντεοσκοπημένο υλικό από τη διαδικασία του «Tempest Project» και θα ακολουθήσει ομιλία του ομότιμου καθηγητή θεατρολογίας του Α.Π.Θ., κ. Σάββα Πατσαλίδη. Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί δίωρο workshop, με τίτλο «Shakespeare Resonance / Η αλληγορική μεταφορά στον Σαίξπηρ», το οποίο θα συντονίσει η Μαρί Ελέν Εστιέν, σκηνοθέτιδα, δραματουργός και συνεργάτιδα του Μπρουκ, καθώς και μέλη του θιάσου.

«Shakespeare Resonance – Η αλληγορική μεταφορά στον Σαίξπηρ» workshop με την Marie-Hélène Estienne

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, καθώς και σε φοιτητές της κατεύθυνσης υποκριτικής/σκηνοθεσίας (του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ.). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά ένα σύντομο βιογραφικό (προσωπικά στοιχεία, έτος φοίτησης, κατεύθυνση και σχολή – για την περίπτωση των σπουδαστών) στο drama@ntng.gr. 

Διαβάστε επίσης:

57ο Φεστιβάλ Δημητρίων: Το φετινό πρόγραμμα