Με αφετηρία τις παραδοσιακές μουσικές μνήμες της ελληνικής υπαίθρου και διαδρομή που περνά από τη rock, τη soul και τις διεθνείς συνεργασίες, ο Phil Diamond (Φίλιππος Διαμαντόπουλος) επιστρέφει στη μητρική του γλώσσα με το «Παιδί στη μέση πανηγυριού». Επτά τραγούδια και περίπου μισή ώρα μουσικής, όπου διασταυρώνονται γοητευτικά προσωπικές εξομολογήσεις, εικόνες από καλοκαιρινά πανηγύρια και ήχοι από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, σε έναν γοητευτικό, πολυσυλλεκτικό δίσκο που αγνοεί τις προφανείς ταμπέλες και φλερτάρει ουσιαστικά με διάφορα είδη μουσικής, σηματοδοτώντας μια βαθιά προσωπική και καλλιτεχνική εξέλιξη.

Το άλμπουμ διανέμεται ψηφιακά από την Stay Independent.

Η ιστορία του δίσκου
Με τα λόγια του Φίλιππου

«Τον Ιούλιο του 2024, εν μέσω συναισθηματικών καταιγίδων και τρικυμιών, βρέθηκα στα Κοτσιανά Κρήτης, στο στούντιο Landmine του Γιώργου Σκανδαλάκη  Ήθελα να γράψω ένα δίσκο στα ελληνικά -ήταν μια βαθύτερη ανάγκη και μια πρόκληση να αποδώσω τα συναισθήματά και τις σκέψεις μου σε στίχους στη γλώσσα μου.

Τέλη Αυγούστου, αφού τελείωσα 7 τραγούδια, κάλεσα τον Tom Yosi με την πρόφαση των διακοπών, όπου και τον έκλεισα για 5 μέρες σε ένα δωμάτιο για να γράψουμε τους οδηγούς. Μόνο φωνή και δομή είχε ο Τομ να δουλέψει, και με τη βοήθεια του Γιώργου ο σκελετός ήταν έτοιμος.

Οι μήνες πέρασαν, δουλέψαμε μαζί με τον Ανδρέα Καρρά και τον Νίκο Μαρτζιώκα πάνω σε ρυθμούς, γκρουβς, και στη συνέχεια ο Γιώργος κάλεσε και τον Γιώργο Κωνσταντίνου να γράψει μπάσο, να δέσει το σώμα των κομματιών. Μαζί στην πορεία αυτή και ο Νικόλας Wastor. Προπαραγωγές σε σπίτια, παίχτες υψηλού επιπέδου, μείγμα από ελληνικούς ρυθμούς, ρυθμούς της Αφρικής και της νοτίου Αμερικής, και να, ο δίσκος ήταν έτοιμος να ηχογραφηθεί.

Πήγαμε και στο Μεσολόγγι. Εγώ, ο Γιώργης και ο Mike – ηχογράφηση με τον βιρτουόζο της πίπιζας, του ζουρνά, Ηλία Κακαρούκα – πώς θα μπορούσαν να λείπουν και ο Αϊ-Συμιός και ο Αϊ-Γιάννης και τα πανηγύρια τα καλοκαιρινά από όλο αυτό;

Μπήκαμε στο Dudu Loft, έγραψε το rhythm section live, ήταν ονειρικό. Ο Δημήτρης ο Καλαμαράς με τον Γιώργο τον Κραββαρίτη στην ηχοληψία, ο Γιώργος ο Μπότης εκεί, μαζί να δουλεύουμε για να βγάλουμε όσο πιο πολύ το live συναίσθημα.

Συνέχεια μετά, φωνητικά στον Εισβολέα, φωνητικά στην Κορυδαλλέως, η Θάλεια, η Σοφία η Καμίνα, η Sugahspank!. Ο δίσκος ετοιμάστηκε, τα στοιχεία ήταν εκεί, οι στίχοι γράφτηκαν, η μίξη έγινε out of the box στο 133 στην Ηλιούπολη, στον Μιχάλη τον Σκαράκη. Και να που τον Ιούλιο του 2026, στις 16, αποφασίστηκε η κυκλοφορία μαζί με την Stay Independent.

Όσα και να προσπαθήσω να γράψω και να πω για αυτό τον δίσκο, είναι ο πρώτος μου δίσκος.

Τα κατάφερα, μίλησα στη γλώσσα μου, κόκκινος από ντροπή και αμηχανία, τη ντροπή του παιδιού που δειλά ψελλίζει την ψυχή του, μετά ξαναμιλάει, φωνάζει για να το ακούσουν.»

7 τραγούδια.
2 Όνειρα,
2 τραγούδια έρωτα, πίκρας, αγάπης,
1 κομμάτι για τα χρόνια της Αγίας Παρασκευής
και 2 τραγούδια για την ψυχή και τον νου.
Τώρα είναι εκεί έξω, τώρα δεν υπάρχει γυρισμός.
Phil Diamond, Man Called Shadow, Adámas, The Bet, Travel Mind Syndrome.
17 χρόνια και άλλα τόσα πιο πριν.

Παιδί στη μέση πανηγυριού.

Άσπρος ήλιος καλοκαιρινός
Μαύρος ήλιος χειμωνιάτικος

ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ
Credits

  • Phil Diamond – Φωνή, κιθάρα
  • Tom Yosi – Κιθάρα
  • Γιώργος Κωνσταντίνου – Μπάσο
  • Ανδρέας Καρράς – Τύμπανα
  • Νικόλας Wastor – Πλήκτρα
  • Νίκος Μαρτζιώκας – Κρουστά
  • Σοφία Καμηνά – Φωνητικά
  • Thaliah – Φωνητικά
  • Sugahspank! – Φωνητικά
  • Ηλίας Κακαρούκας Αριστόπουλος: Φλογέρα
  • Κώστας Μπέκος: Νταούλι
  • Τάσος Γουσέτης – 1ο Βιολί
  • Κατερίνα Τεπελένα – 2ο Βιολί
  • Μαρίνα Σταλήμερου – Βιόλα
  • Σταύρος Παργινός – Βιολοντσέλο
  • Mουσική: Phil Diamond
  • Στίχοι: Phil Diamond: Όνειρο pt1, Κολόμπο, Τι σου’κανα, Τι ζητάς
  • Phil Diamond, Γεωργία Δρακάκη: Έλα κοντά μου, Όνειρο pt2
  • Phil Diamond, Tom Yosi: Θυμήσου
  • Παραγωγή: Phil Diamond, Γιώργος Σκανδαλάκης
  • Ενορχήστρωση: Phil Diamond & Band
  • Ενορχήστρωση Εγχόρδων: Δανδουλάκης Αλέξανδρος

Ηχογραφήθηκε στα:
-Dudu Loft, Αθήνα | Landmine Studios, Κοτσιανά, Κρήτη
-Ξενοδοχείον Κορυδαλλέως, Πλατεία Αμερικής
-Τα lead vocals ηχογραφήθηκαν στο studio του Εισβολέα
-Mixed & Mastered by Γιώργος Μπότης, στο 133 Studio, Ηλιούπολη
-Engineers: Δημήτρης Καλαμαράς, Γιώργος Κραββαρίτης, Μιχάλης Σκαράκης
-Publishing by yellowgroove

Φωτογραφία εξωφύλλου: Άλκης Λαγόπουλος