Η Felicitas Aga θα εκθέσει έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων ζωγραφισμένων με ακρυλικά και λάδια σε καμβά και σε ξύλο. Η επιμέλεια της έκθεσης και το εισαγωγικό κείμενο του καταλόγου είναι του Νορβηγού creative curator Kjell-Erik Ruud.

Απόσπασμα από το κείμενο του καταλόγου:

…Και κάποιες φορές ο τίτλος μπαίνει στο χορό. «Κόβαλοι»* μια προβληματική λέξη, τουλάχιστον για αυτούς που μελέτησαν την ελληνική μυθολογία. Πάντως με πιάνει άγχος τώρα που θα συναντηθώ με αυτά τα έργα. Θα μπούν στην θέση όπου τα θέλω; Ενδόμυχα, περιμένω καποίους πίνακες «Κόβαλους» να μην συνεργαστούν.

Η Felicitas Aga τους δημιούργησε αυτούς τους πίνακες και σίγουρα έχει τη δικιά της άποψη. Και αν εγώ βρώ μια ιδέα, θα έχω να συζητώ, να γοητεύω και ενίοτε να γίνομαι πειστικός. Πρέπει ο καλλιτέχνης να απελευθερώσει τα έργα του, να αντέξει να τα δεί σε άλλο περιβάλλον, δεν χάνει την κυριότητα του απάνω τους, αλλά τους επιτρέπει να αναπτύσσονται αλλιώς, κατά έναν καινούργιο, αυτόνομο τρόπο…

* Οι Κόβαλοι ήταν δαίμονες της ακολουθίας του Διονύσου, περιφερόμενοι πάντοτε μαζί του, που παρακινούσαν τους ανθρώπους να ψεύδονται και να εξαπατούν. Ήταν επίσης λάτρεις των γρίφων και των αινιγμάτων και στόχευαν στη “ψυχαγωγία” αναμεταξύ αυτών και των ανθρώπων.

Felicitas Aga

Γεννήθηκε το 1968 στην Σουηδία και μεγάλωσε στην Νορβηγία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Γερμανία. Σπούδασε ζωγραφική στην Städelschule στην Φραγκφούρτη με τον διάσημο Δανό ζωγράφο Per Kirkeby. Πέρασε ένα χρόνο στην Slade School of Fine Arts στο Λονδίνο όπου είχε ως καθηγητή τον Bruce McLean. Σπούδασε και στην Vestlandets Kunstakademi στο Μπεργκέν (Νορβηγία) και πήρε μία υποτροφία το 1995 που την έφερε πίσω στο Λονδίνο.

Ολοκληρώνει την εκπαίδευση της στην Chelsea School of Art στο Λονδίνο, με Μaster of Αrts το 1996. Η Felicitas Aga βραβεύτηκε με την υποτροφία Otmar-Alt και το Volker-Hinniger-Preis το 2000. Διέμενε στην Ιταλία και στην Φλόριδα των ΗΠΑ. Το 2012 πηρε το Atelierförderpreis des Bayrischen Staates. Ζεί στην Γερμανία και στην Αγγλία και εκθέτει σε όλο το κόσμο.


Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Little Joe – Visionary, Oil on wood, 34×23 cm