Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο της Μάγια Μπάριτς με τίτλο «Κουκλοθέατρο: Τέχνη και τεχνική, έμπνευση και δημιουργία»…

… σε εικονογράφηση της Κριστίνα Λόουχι.
 

Κουκλοθέατρο:

Στο σπίτι, στο σχολείο, στην ώρα της δημιουργικής απασχόλησης, στις δραστηριότητες των πολιτιστικών συλλόγων, στα εργαστήρια θεάτρου. Οι δώδεκα ενότητες του βιβλίου εισάγουν τον αναγνώστη στα μυστικά του κουκλοθεάτρου. Ένας λεπτομερής οδηγός, με όμορφη εικονογράφηση, τόσο για αρχάριους όσο και για επαγγελματίες κουκλοπαίκτες καθοδηγεί στη συναρπαστική, γεμάτη φαντασία τέχνη του κουκλοθεάτρου. Το βιβλίο παρουσιάζει αναλυτικά τεχνικές κατασκευής κουκλών, κλασικών ή και πρωτοποριακών, και θεατρικών σκηνών από αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Ακόμα μας παρουσιάζει τρόπους παιξίματος, τρικ και τεχνικές, για να ζωντανέψουν οι κούκλες μας.

Το βιβλίο έχει βραβευτεί με το Κρατικό Φινλανδικό Βραβείο.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η αναγνωρισμένη και γνωστή στη Φινλανδία κουκλοπαίκτρια και παιδαγωγός Μάγια Μπάριτς, ενώ η εικονογράφηση έχει γίνει από τη ζωγράφο Κριστίινα Λόουχι. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο της Το τραγούδι του ποταμού με εικονογράφηση της Βάσως Ψαράκη.