Η γκαλερί Forma του Μιλάνου φιλοξενεί μία σπουδαία έκθεση για το έργο του κορυφαίου φωτογράφου Richard Avedon, με αφορμή τον εορτασμό μιας ξεχωριστής συνεργασίας με τον οίκο μόδας Versace.

Η γκαλερί Forma του Μιλάνου φιλοξενεί μία σπουδαία έκθεση για το έργο του κορυφαίου φωτογράφου Richard Avedon, με αφορμή τον εορτασμό μιας ξεχωριστής συνεργασίας με τον οίκο μόδας Versace.


Η έκθεση ονομάζεται «Richard Avedon. Φωτογραφίες 1946-2004» και ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου, εκθέτοντας πάνω από 200 πορτρέτα Προέδρων και πρώτων κυρίων όλων των εποχών, αλλά και ακόμη πολλές χαρακτηριστικές φωτογραφίες, με αυτή του Τσάρλι Τσάπλιν να προκαλεί υπέροχα συναισθήματα στο θεατή!


Στην έκθεση υπάρχουν φωτογραφίες με την υπέροχη Μέριλιν Μονρόε, του Malcolm X, ακόμα και οι διάσημες τέσσερις εικόνες των θρυλικών Beatles, οι οποίες στέκονται δίπλα σε μια σειρά τοπίων, που συνέλαβε ο φακός στην Ιταλία αμέσως μετά από το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και οι οποίες αναδεικνύουν μια αισιόδοξη δέσμευση πέρα από την πραγματικότητα.


Οι επαφές του Avedon με την Ιταλία συνεχίζονται και στη συνεργασία του με τον Versace. Σε ένα δωμάτιο στο τέλος της έκθεσης, τρεις τηλεοπτικές οθόνες παρουσιάζουν μια σειρά από διαφημίσεις, που σχεδίασε ο Avedon για τον πιο λαμπερό οίκο μόδας.


Ο τραγουδιστής Prince πρωταγωνιστεί σε φωτογραφίες ντυμένος με μια λαμπερή ασημένια μπλούζα, ενώ τα θηλυκά πρότυπα στροβιλίζονται με φλοράλ ενδυμασίες ή χαλαρώνουν ανάμεσα σε animal prints και χρυσαφένια αξεσουάρ.


Η εμπιστοσύνη του οίκου Versace στο έργο του Avedon, εκτός από την εμπορική επιτυχία που μπορεί εύκολα να επιφέρει, συμβολίζει παράλληλα και μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των σχεδιαστών και της τέχνης.


Η έκθεση, που παρουσίαζεται από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 8 Ιουνίου, ξεκίνησε με την εικόνα του 1969, «Andy Warhol and The Factory», ένα τεράστιο έργο, που χαρακτηρίζεται αρκετά από τα μέλη της μετακίνησης της τέχνης nude.


Μέσα σε άλλα, η έκθεση αναδεκνύει τα πορτρέτα του Avedon, από το διάσημο έργο με τον Bob Dylan μέχρι και το «Joe Louis» του 1963.


Η μοναδική ικανότητα και το όραμα του Avedon σε όλο τους το μεγαλείο!