Συνεχίζονται οι παραστάσεις Κουκλοθεάτρου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από το Ελληνικό Κέντρο της

Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (UNIMA), κάθε Κυριακή στις 11.00 και στις 17.30 μέχρι την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου 2011.

Πρόγραμμα επόμενων παραστάσεων – Βραδιές κουκλοθέατρου: Κάθε Κυριακή στις 11:00 & στις 17:30 παραστάσεις για παιδιά & όχι μόνο. 

Εισιτήριο: 8€

Κυριακή 3 Απριλίου 2011
Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια!
Παράσταση: Ένα Μαμούθ στον Υπολογιστή μου

ΕΝΑ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ
Εξηγώντας την πληροφορική σε ένα πρωτόγονο…

Ο e-Λίας, ένα παιδί της εποχής μας, παίζοντας με τον υπολογιστή του, συναντά τον Τρίχα, ένα άνθρωπο των σπηλαίων. Μαζί εξερευνούν την ψηφιακή τεχνολογία, από τις απλές εφαρμογές λογισμικού ως τα έγκατα του hardware και τους ορίζοντες του internet…

Η παράσταση  είναι  εκπαιδευτικού περιεχομένου και μέσα από:  κωμική δράση των κουκλών, χρήση βίντεο και 3D animation, πραγματικό hardware, την αλληλεπίδραση με τα παιδιά, συνοψίζει την ιστορία, τη λειτουργία, και τη σχέση της πληροφορικής με την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού, με τρόπο ουσιαστικό, δυναμικό και διασκεδαστικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Σ. Μαρκόπουλος
Επιστημονικός Συνεργάτης: Α. Ρωμαντζής
Σχεδιασμός, κατασκευές, παραγωγή: Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια!

Κυριακή 10 Απριλίου 2011
Κουκλοθέατρο Κέντρο Βάρους,
Παράσταση: Η2Ο: 7 σταγόνες φτάνουν

Η2Ο: 7 σταγόνες φτάνουν

Βασισμένο στο βιβλίο του Alain Grousset «Ένα πράσινο μυρμήγκι»,
εκδόσεις  Παπαδόπουλος

Ο Μάρκος δε συγυρίζει ποτέ το δωμάτιό του. Προτιμά να κάνει πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Φτάνει όμως η μέρα που η μαμά χάνει την υπομονή της. Ο Μάρκος αρχίζει το συγύρισμα. Περίεργο! αυτός ο πύραυλος ανάμεσα στα παιχνίδια, δεν είναι δικός του. Ένα μυρμήγκι-αστροναύτης βγαίνει από μέσα. Έχει προσγειωθεί αναγκαστικά στο δωμάτιο του Μάρκου γιατί έμεινε από καύσιμα. Μόνο με 7 σταγόνες Η2Ο θα μπορέσει να ξαναπετάξει…

Ένα έργο επιστημονικής φαντασίας για παιδιά, που με πολλή ακαταστασία, μιλάει για τη συνεργασία, τη φιλία, αλλά και την έλλειψη νερού.

Η παράσταση παίζεται κυρίως με μαρότες (κούκλες σε ραβδί), αλλά όχι μόνο.

Συντελεστές
Κούκλες, σκηνοθεσία: Κλειώ Κιούλπαλη, Ανθίππη Πετράκη
Κατασκευές, φωτισμοί: Γκάυ Στεφάνου
Ήχος: Δημήτρης Στάμου
Διάρκεια: 45 λεπτά.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011
Κουκλοθέατρο Ανέμη,
Παράσταση: Περιπέτεια στη ζούγκλα

Περιπέτεια στη ζούγκλα
Ένα οικολογικό πρωτότυπο έργο, με τη συμμετοχή έξη εντυπωσιακών μεγάλων κούκλων, που μας μεταφέρει στον κόσμο της ζούγκλας. Όταν η καμηλοπάρδαλη Μηλώ – Καμηλώ βλέπει το ελεφαντάκι Κλοβέρ να κλαίει ανησυχεί πραγματικά. Η μαμά του η ελεφαντίνα Καμπούμπα χάθηκε ξαφνικά! Έτσι η Μηλώ και ο Κλοβέρ ξεκινούν ένα ταξίδι στην αχανή ζούγκλα αναζητώντας την Καμπούμπα.

Ο βασιλιάς των ζώων ο λέοντας Αβελβάμ εμφανίζεται και τους οδηγεί στην παγίδα όπου οι λαθροκυνηγοί έχουν φυλακίσει την ελεφαντίνα. Με ποιον τρόπο άραγε θα φύγουν οι λαθροκυνηγοί από την ζούγκλα; Σίγουρα όχι με το μαγικό ραβδί της νεράιδας, αλλά ούτε και με το ξόρκι του ξωτικού. Ο Βαρβούδ το σοφό αιωνόβιο δέντρο βρίσκει τη λύση. Και ο Αβελβάμ σαν καλός βασιλιάς φέρνει τη λύτρωση. Γιατί η πραγματική δύναμη πηγάζει από μέσα μας!

Συντελεστές
Σενάριο – στίχοι – κούκλες – σκηνικά:  Σοφία Λουκά
Εμψύχωση – σκηνοθεσία: Σοφία Λουκά – Κατερίνα Κυριαζοπούλου – Βασιλική Μαλτσάκη
Μουσική : Ανδρέας Μουρτζούκος
Διάρκεια: 60 λεπτά

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Από την 1η Φεβρουαρίου 2011 ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με το εμπορικό κέντρο athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας) βάσει της οποίας οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, εφ΄ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, την ημέρα της παράστασης με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης.