Η 2η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 21.00 στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (κτίριο Μ2).

Τα απαιτητικά κονσέρτα για πιάνο θα ερμηνεύσουν οι Θοδωρής Τζοβανάκης και Τίτος Γουβέλης, ενώ στο πόντιουμ της ορχήστρας θα βρεθεί ο Μαέστρος Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο Μότσαρτ έχει συνδέσει το όνομά του με τη φόρμα του κοντσέρτου, εξελίσσοντάς το και δημιουργώντας 27 αριστουργήματα για πιάνο με αλησμόνητες μουσικές αφηγήσεις. Τα κονσέρτα αυτά βρήκαν σημαντική ανταπόκριση στο βιεννέζικο κοινό όταν τα συνέθεσε ο Μozart και αποτελούν μέχρι σήμερα κορυφαίες δημιουργίες, τόσο του ίδιου του συνθέτη, όσο και του μουσικού αυτού είδους γενικότερα.

2η Συναυλία – Παρασκευή 08/04/2022

Πρόγραμμα:
W.A. Mozart: Divertimento, KV 136
W.A. Mozart: Κοντσέρτο αρ.23 για πιάνο και ορχήστρα, σε Λα μείζονα,KV488
W.A. Mozart: Κοντσέρτο αρ.21 για πιάνο και ορχήστρα, σε Ντο μείζονα,KV467

Δ/νση Ορχήστρας: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Πιάνο: Θεόδωρος Τζοβανάκης
Πιάνο: Τίτος Γουβέλης

*Σε συνέχεια της ισχύουσας ΚΥΑ, για την είσοδο των θεατών σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη η επίδειξη: α) Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή β) Πιστοποιητικού νόσησης ή γ) Self-test 24 ωρών για ανηλίκους από 4 έως 17 ετών συνδυαστικά προς: αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.