Παραδοσιακοί σκοποί, χρώματα, υφάσματα, έθιμα και χοροί από όλη την Ελλάδα θα πλημμυρίσουν το καταπράσινο νησί των Σποράδων στο «5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Διαμαντής Παλαιολόγος» που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο 26, 27 και 28 Αυγούστου. Για τέσσερις μέρες το νησί θα ζήσει στους ρυθμούς αυτού του μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος στις Σποράδες που στόχο έχει να καθιερώσει το φεστιβάλ ως μια ανοιχτή γιορτή που θα φέρει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και την ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Το Φεστιβάλ αφιερώνεται προς τιμή του εκλιπόντος εμπνευσμένου χοροδιδασκάλου Διαμαντή Παλαιολόγου που αφιερώθηκε στην κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του τόπου και έκανε τρεις γενιές να αγαπήσουν την παράδοση και τον χορό μέσα από τα τμήματα παραδοσιακών χορών που ο ίδιος δημιούργησε.

Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ έχει βραβευτεί ως καλή πρακτική για την βιώσιμη πόλη στην κατηγορία Πολιτισμός στα Best City Awards 2016, ενώ στα βραβεία Tourism Awards 2017 βραβεύτηκε με το Silver βραβείο στην κατηγορία Φεστιβάλ. Οι διακρίσεις έρχονται και από την Ευρώπη αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ πιστοποίησε το Φεστιβάλ της Σκοπέλου με το EFFE Label ως φεστιβάλ ποιότητας.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» όμως επιδιώκει για ακόμα μια φορά να πρωτοτυπήσει με παραδοσιακούς σκοπούς από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και το εξωτικό Νεπάλ. Ρυθμοί της Κάτω Ιταλίας, Φλαμένκο με Κρητικό χορό και χοροί από το Νεπάλ μαζί με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα θα πλημμυρήσουν το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Σκοπέλου για τρεις βραδιές. Παράλληλα, συγκροτήματα από τη Χίο και την Πάτρα έως τον Έβρο θα συνυπάρξουν χορευτικά με τις μουσικές του κόσμου χαρίζοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους μοναδικές στιγμές.


Πληροφορίες για το φεστιβάλ:

5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» | 26 – 28 Αυγούστου 2017 | Σκόπελος