Έναρξη του Φεστιβάλ Αιγαίου 2008, σήμερα 9 Ιουλίου, με «Cavalleria Rusticana» στο φημισμένο θέατρο Απόλλων της Σύρου!

Πρεμιέρα κάνει σήμερα 9 Ιουλίου στη Σύρο το Φεστιβάλ Αιγαίου με την περίφημη όπερα του Μασκάνι Cavalleria Rusticana.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Αιγαίου κλείνει ραντεβού με τους φίλους της τέχνης από τις 9 έως τις 19 Ιουλίου στο ιστορικό θέατρο «Απόλλων» για ένα πλούσιο πολιτιστικό δεκαήμερο με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Υπό τη διεύθυνση του γνωστού Ελληνο-αμερικανού μαέστρου Peter Tiboris, ιδρυτή του φεστιβάλ, σπουδαίοι ερμηνευτές και μουσικοί του κλασικού ρεπερτορίου ζωντανεύουν τη λυρική παράδοση ενός από τα πρώτα θέατρα του νεοελληνικού κράτους, που κατασκευάστηκε το 1864 με πρότυπο τη Σκάλα του Μιλάνου και στέγασε ιστορικές παραστάσεις όπερας και μελοδράματος την εποχή της «ελληνικής αναγέννησης» του 19ου αιώνα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η Cavalleria Rusticana θα παρουσιαστεί στις 9 και 12 Ιουλίου σε μορφή concertante με διεθνές cast συντελεστών, μέλη της ορχήστρας Manhattan Philharmonia της Νέας Υόρκης και τις χορωδίες Columbia Collegiate Chorale του Μέριλαντ και Choir of the Podlasie Opera and Philharmonic.

Το ρόλο της Σαντούτσα ερμηνεύει η διακεκριμένη Φιλανδο-Καναδή υψίφωνος Eilana Lappalainen και το ρόλο του Τουρίντου ο Ιταλός τενόρος Giovanni Battista Palmieri.

Η Πολωνή μεσόφωνος Edyta Kulczak και η Αμερικανίδα κοντράλτο Ellen Rabiner –και οι δύο τακτικές προσκεκλημένες της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης–  ερμηνεύουν τους ρόλους της Λόλα και της Μάμα Λουτσία αντίστοιχα. Το ρόλο του Άλφιο κρατά ο Ιταλός  βαρύτονος Antonio Stragapede.

Το Φεστιβάλ Αιγαίου 2008 πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δημάρχου Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα και του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ερμούπολης.