Το “Oppenheimer” είναι μία κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Κίλιαν Μέρφι (Cillian Murphy) όσο και του Κρίστοφερ Νόλαν (Christopher Nolan). Οι δυο τους κλείνουν σχεδόν δύο δεκαετίες συνεργασίας.

Στα χρόνια αυτά ο Μέρφι συνεργάζεται τακτικά με τον Νόλαν από τότε που επιλέχτηκε ως Σκιάχτρο στο «Batman Begins». Συνέχισε τις εμφανίσεις του στα «The Dark Knight», «Inception» και «The Dark Knight Rises» (μαζί με μια εμφάνιση στο «Dunkirk») πριν αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Oppenheimer». Εκτός από έναν από τους πιο πιστούς ηθοποιούς του Νόλαν, ο Μέρφι είναι επίσης θαυμαστής των ταινιών του σκηνοθέτη στις οποίες δεν συμμετέχει.

Ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε πως λατρεύει το “Interstellar” επειδή το βρίσκει ιδιαίτερα συναισθηματικό, ενώ ανακάλεσε να παρακολουθεί την ταινία στο σινεμά με τα παιδιά του. Το έργο είχε μεγάλο αντίκτυπο στον Μέρφι, ο όποιος σχολίασε πως απολαμβάνει να βλέπει ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν στις οποίες δε συμμετέχει ο ίδιος, μιας και έτσι δεν εστιάζει «στο μέγεθος των αυτιών του ή οτιδήποτε άλλο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, hindustantimes.com