«Μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, δημοσιογράφοι και σινεφίλ θεατές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ταξιδεύουν για να παρακολουθήσουν σπουδαίες ανεξάρτητες διεθνείς ταινίες κάτω από τα αστέρια της Κιμώλου. Το φεστιβάλ μας αισιοδοξεί να συνεχίσει να στεγάζει τη μαγεία της Έβδομης Τέχνης.»

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του νησιού.

Ταινία Έναρξης

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει τη Δευτέρα 21/6 με την προβολή του αυτοβιογραφικού πολεμικού δράματος “Sympathy for the Devil” του 2019, μια συμπαραγωγή Καναδά, Γαλλίας και Βελγίου και σε σκηνοθεσία Guillaume de Fontenay.

Στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν έξι ταινίες μυθοπλασίας από όλο τον κόσμο, παραγωγής 2020. Οι ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχουν επιλεχθεί από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Manuel de Coco ο οποίος αυτή τη χρονιά προσθέτει και μια πινελιά ενός πιο mainstream σινεμά με μαύρες κωμωδίες και εμπορικά θρίλερ.
Ταινίες διαγωνιστικού τμήματος

1.“Breaking Surface” / Σουηδία (Θρίλερ επιβίωσης) 82΄
2.“Yellow Cat” / Καζακστάν (Μαύρη κωμωδία) 90΄ – παρουσία του παραγωγού Guillaume Deseille
3.“Redemption of a Rogue” / Ιρλανδία (Μαύρη κωμωδία) 90΄ – παρουσία του σκηνοθέτη Phillip Doherty και της παραγωγού Siobhan Harton
4.“The Droving” / Αγγλία (Θρίλερ) 80΄
5.“The Woman with Leopard Shoes” / Γαλλία (Μυστηρίου) 80΄ – παρουσία του σκηνοθέτη Alexis Brouchon και της πρωταγωνίστριας Pauline Morel
6.“Inner Glow” / Βενεζουέλα (Δράμα) 79΄

Οι ταινίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα τους σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ (Venice Film Festival, Glasgow Film Festival, San Sebastian Film Festival, Busan International Film Festival, Tallin Black Nights Film Festival κ.ά.), θα διεκδικήσουν το Χρυσό Δέντρο και τo βραβείo Καλύτερης Σκηνοθεσίας που θα απονείμει πενταμελής διεθνής κριτική επιτροπή.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής:
Bernadette Icovic/ Sponsoring στο “Semaine de la Critique” του φεστιβάλ των Καννών (Γαλλία)

Μέλη της κριτικής επιτροπής:
-Francesca Bartellini / ηθοποιός και σκηνοθέτης (Ιταλία)
-Alina Manolache / σκηνοθέτης (Ρουμανία)
-Γιώργος Πυρπασόπουλος / ηθοποιός (Ελλάδα)
-Αριστοτέλης Μεταξάς / διευθυντής φωτογραφίας και μέλος Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ. (Ελλάδα)

Tαινία Λήξης

Το φεστιβάλ κλείνει τη Δευτέρα 28/6 με το αντιπολεμικό δράμα “Sky Road” (Συρία), παραγωγής 2019 και σε σκηνοθεσία του Joud Said.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δημιουργηθούν οι εξής πρακτικές οργάνωσης για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης:

-Στα σημεία προβολών θα τοποθετηθεί ψύκτης και θα διατίθενται οικολογικά κυπελάκια πολλαπλής χρήσης. Η κίνηση αυτή θα συμβάλλει στην μείωση των πλαστικών μπουκαλιών μίας χρήσης.
-Επίσης, οι θεατές οι οποίοι καπνίζουν θα μπορούν να προμηθεύονται πήλινα τασάκια στα σημεία των προβολών.
-Οι κατάλογοι του φεστιβάλ θα εκτυπωθούν σε οικολογικό χαρτί.

Επίσης, θα προβληθεί το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “One Earth” με θέμα το περιβάλλον.

Μέρος των ενεργειών υλοποίησης ενός «πράσινου» φεστιβάλ στους χώρους των προβολών πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα “Κιμωλίστες” και το Δήμο Κιμώλου.

Διαβάστε επίσης:

Οι Κάννες ταξιδεύουν τον Ιούνιο στην Κίμωλο: 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου