Η διοργάνωση θα ανακοινώσει σύντομα το πλήρες πρόγραμμα προβολών, οι οποίες, όπως κάθε χρόνο, διεξάγονται δωρεάν και φιλοξενούνται σε εμβληματικές υπαίθριες τοποθεσίες της Κιμώλου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου 2021 από την εταιρεία Glory Films σε συνεργασία με το Δήμο Κιμώλου και με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ΕΡΤ είναι ο μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ (για τρίτη συνεχή χρονιά), ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου. Δωρεοδότης είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και αρωγός του φεστιβάλ είναι η εθελοντική ομάδα Κιμωλίστες.

Την έναρξη του φεστιβάλ θα σημάνει η Περιφέρεια Αττικής με εκπρόσωπο τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Τομεάρχη Πολιτισμού, κύριο Χάρη Ρώμα. Την παρουσίαση του φεστιβάλ θα κάνει η ηθοποιός Marizza Spirito.

Στο πλαίσιο του KIFF 2021, την Τρίτη 22/06 και την Τετάρτη 23/06 κατά τη διάρκεια του πρωινού σχολικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολείο Κιμώλου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Παίζουμε κινηματογράφο στα μικρά σχολεία”. Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την Αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά την πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, το μόνο που γνωρίζουμε έως τώρα είναι ότι αποτελεί στέλεχος του “Semain de la Critique” του φεστιβάλ των Καννών.

Την αφίσα σχεδίασε για ακόμη μια χρονιά ο Αντώνης Κλειδουχάκης.

Φαίνεται πως κάτι μεγάλο ετοιμάζεται και φέτος στο μικρό νησί της Κιμώλου!

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Greeka.gr